1. yle.fi
  2. Uutiset

Vesi täytyy edelleen keittää Porvoossa ja Askolassa – Uusia näytteitä otettu, ongelman syy yhä epäselvä

Jo viikon päivät jatkunut veden keittokehotus jatkuu Porvoossa ainakin tiistaihin. Juomavettä jaetaan asukkaille kuudessa pisteessä edelleen aamuin illoin.

juomavesi
Vettä juoksee hanasta.
Antro Valo / Yle

Ruoka- ja juomavesi täytyy edelleen keittää Porvoossa ja osassa Askolan aluetta. Syynä on viikko sitten Myllymäen vesitornista otetusta näytteestä löytynyt E.coli-bakteeri, joka viittaa veden ulosteperäiseen saastumiseen.

Terveydensuojeluviranomaiset ovat ottaneet päivittäin vesinäytteitä eri puolilta vesijohtoverkostoa, vedenottamoista ja vesitorneista. Viimeisten päivien vesinäytteistä ei ole enää löytynyt viitteitä ulosteperäisistä bakteereista. Terveyspalveluissa ei myöskään ole havaittu tavanomaista enempää sairastumisia.

Vedestä on viime viikolla otettu varmuuden vuoksi näytteitä myös kampylobakteerien ja virusten tutkimiseksi. Nämä näytteet valmistuvat tiistaina, jonka jälkeen terveysviranomaiset päättävät keittokehotuksen jatkamisesta. Ongelman syy ei ole vielä selvinnyt.

Porvoon sairaalaan, päiväkoteihin, kouluihin, vanhuspalveluiden toimipisteisiin ja Näsin hammashoitolaan on toimitettu puhdasta juomavettä. Porvoon vesi jatkaa myös väliaikaista juomaveden jakelua asukkaille säiliöautoista niin kauan kun veden keittokehotus jatkuu. Vettä jaetaan omiin astioihin päivittäin kello 8-21.

Lue seuraavaksi