1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansanedustajavieras Arto Pirttilahti toivoo sote- ja maakuntauudistukselta malttia

Pirttilahti on tyytyväinen kotikaupunkinsa Mänttä-Vilppulan nykyiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

kansanedustajat
Kansanedustaja Arto Pirttilahti
Kansanedustaja Arto Pirttilahti kehuu kotikaupunkinsa toimivia terveyspalveluita.Matias Väänänen / Yle

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska penäsi äskettäin SDP:n puheenjohtajaehdokkailta selvää linjaa sote- ja maakuntauudistuksessa. Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti pitää vaatimusta oikeana.

– Demarit ovat esittäneet, että valtaan päästyään he purkavat tämän järjestelmän saman tien. Sote-uudistuksen tekeminen on aloitettu muistaakseni vuonna 2003; edellinen hallitus teki hyvän pohjatyön ja nyt ollaan pääsemässä maaliin.

– Odotan demareilta linjausta siihen, mitä he odottavat tällä purkamisella ja mikä mahtaa olla heidän maakuntalinjansa - en tunnista sitä.

Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella asuva Pirttilahti pitää kotikaupunkinsa nykyisiä sosiaali- ja terveyspalveluita hyvin toimivina.

– Mänttä-Vilppulassa on yhteinen Mäntänvuoren Terveys Oy. Meillä on integroitu jo sosiaali- ja terveydenpuoli yhteen ja ulkoistaminenkin tehty. Lääkäreitä on ja heidän luokseen pääsee, ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

– Kyllähän meillä kaikilla on huoli arjen turvasta ja peruspalveluiden toimivuudesta. Miten tulevaisuudessa päästään lääkäriin ja miten vanhusten hoito toimii?

Voit kuunnella Pirttilahden koko haastattelun Yle Areenasta.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat kevään aikana kukin vuorollaan Yle Tampereen vieraana. Jutut kuullaan radiossa taajuudella 99,9 mHz maanantaisin kello 16.30 jälkeen. Yle Areenassa keskusteluista julkaistaan pidempi versio.

Lue seuraavaksi