Koe uusi yle.fi

Media: Trumpin vävystä tulossa presidentin neuvonantaja

Asiasta kertoo yhdysvaltalainen televisiokanava CNBC. Jared Kushner on Donald Trumpin tyttären Ivankan aviomies.

Donald Trump
Donald Trump, Ivanka Trump ja Jared Kushner.
Donald Trump, Ivanka Trump ja Jared Kushner. AOP

Donald Trumpin vävy Jared Kushner nimitetään presidentin neuvonantajaksi, CNBC-televisiokanava kertoo. (siirryt toiseen palveluun) Kanavan mukaan Trumpin avustaja on kertonut asiasta sen sisarkanava NBC:lle.

Kanavan tietojen mukaan Kushnerista olisi tulossa vanhempi neuvonantaja. Asiasta on kerrottu myös uutiskanava CNN:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Jared Kushner on Donald Trumpin tyttären Ivankan aviomies. Kushner on ollut vaikutusvaltainen taustahahmo tulevan presidentin vaalikampanjan ja valtaan nousun valmistelun aikana.

Forbes-talouslehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Kushner aikoo jättää paikkansa Kushner Companies -sukuyhtiön johdossa. Syynä olisi suunniteltu asema Trumpin hallinnossa. Lehden mukaan turvallisuuspalvelut ovat tehneet Kushnerista taustaselvityksen, joka vaaditaan presidentinhallintoon palkattavilta.

Yhdysvaltalaismedian mukaan (siirryt toiseen palveluun) pariskunta on jo hankkinut talon pääkaupunki Washingtonista.

Laillisuus epäselvää

Donald Trump on tukeutunut vaalikampanjan ja vallanvaihdon valmistelun aikana aikuisiin lapsiinsa Ivanka, Eric ja Donald Jr. Trumpiin sekä vävyynsä Kushneriin.

Yhdysvaltain laki kieltää viranhaltijoiden sukulaisten palkkaamisen hallintoon. Yleisradioyhtiö NPR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kushner on lain määritelmän mukaan Donald Trumpin sukulainen.

NPR:n mukaan on kuitenkin epäselvää, koskeeko kielto myös presidentin kansliaa, jossa Kushner työskentelisi. Kielto ei myöskään ilmeisesti päde ulkopuolista yritystä edustavaan tai muuten epäviralliseen avustajaan, joka ei olisi hallinnon palkkalistoilla.

Trumpin liiketoimien ja presidentin aseman väliset jääviysongelmat ovat herättäneet kysymyksiä. Trump on sanonut jättävänsä bisnesimperiuminsa hoitamisen lapsilleen, mutta ei ole kertonut yksityiskohtia järjestelystä.

Lähde: Reuters