Vasama: Oma lentokone turvaisi Porin lentokentän tulevaisuuden?

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Juha Vasaman ( kok. ) mielestä lentokentän tulevaisuuden varmistamiseksi tarvitaan myös muuta kuin markkinointitukea.

lentoliikenne
Porin lentoasema lentokenttä tyhjää
Katja Halinen / Yle

Pori voisi lähteä mukaan oman lentokoneen hankintaan lentoliikenteen ylläpitämiseksi. Tätä esittää Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama ( kok. ) kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun)Satakunnan Kansassa.

Vasaman mielestä tulevaisuuden reittiliikenteen jatkuminen Porista edellyttää pitkäjänteisempää suunnitelmaa, kun tähän asti kaupungin tuki lentoliikenteelle on ollut pääsääntöisesti markkinointitukea.

– Yhtenä vaihtoehtona haluan tuoda esiin, että kaupunki on mukana lentokoneen hankinnassa. Tästä olen puhunut erilaisissa neuvotteluissa, nyt myös julkisesti. Näin muodoin rahoille jäisi vastinetta omaisuuden muodossa. Operoivan yhteistyökumppanin kanssa tämäkin on varmasti sovittavissa, Vasama kirjoittaa.

Porin ja Helsingin välinen reittiliikenne päättyi lokakuun alussa, kun virolainen Airest ilmoitti lopettavansa lennot kannattamattomina.