Viitasaari haluaa kiertoliittymään maamerkin – käynnissä ideakilpailu

Viitasaarella on käynnistetty ideakilpailu, jossa etsitään ideoita nelostien kulkijoillekin näkyvän kiertoliittymän maamerkiksi. Kaikille avoimen kilpailun voittaja saa rahapalkinnon.

Viitasaari
Seitsemän muikkua, nuori, muori ja vaari löytyvät Viitasaaren tienvarsikyltistä.
Heli Kaski / Yle

Viitasaari haluaa maamerkin Keskitien kiertoliittymään. Kaupungin kehitysjohtaja Heikki Vihava toivoisi maamerkistä sellaista, että se jäisi ohikulkijoiden mieleen, sillä kiertoliittymä on lähellä nelostietä.

– Olisi kiva, että se olisi sellainen, mikä jäisi mieleen ja se muistettaisiin vielä matkankin päässä. Viitasaarella on vahvasti läsnä vesi ja luonto, ehkä idea voisi olla sieltä tai sitten jotain ihan muuta.

Vihava toivoisi, että maamerkki olisi paikallaan ensi kesänä.

– Otetaan sellanen tavoite, mutta ihan tarkkaa ja varmaa aikataulua ei ole, koska voittajaehdotus mahdollisesti toteutetaan.

Kilpailu (siirryt toiseen palveluun) on avoin kaikille, eikä yhden ihmisen lähettämien ideoiden määrää ole rajattu. Voittaja palkitaan 500 eurolla.

Yksi idea on jo ollut: Viitasaari-koru. Sen esikuva löydettiin Viitasaarelta arkeologisissa kaivauksissa ja Kalevala Koru on tehnyt siitä myyntiin sekä hopeisia että pronssisia koruja.

– Uuden torin rannassa siitä on jo kivetty teos, joten kaupunginhallitus toivoi uutta ideaa, Vihava sanoo.

Kilpailun järjestävät Viitasaaren kaupunki ja paikallislehti Viitasaaren Seutu. Ehdotuksia voi tehdä tämän kuun loppuun.