1. yle.fi
  2. Uutiset

Pakkasukon lavoilla jälleen kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä

Kotimaisten tähtien lisäksi Kemin Pakkasukko Blues´n Jazz -tapahtumassa nähdään saksalaista, ruotsalaista ja englantilaista osaamista.

Musiikkitapahtumat
Django Lassi.
B.Mockus

Kahdettatoista kertaa järjestettävän Pakkasukko Blues´n Jazzin esiintyjäkaarti saa jälleen blues´n jazzsydämen väpättämään.

Tapahtuman järjestävän Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry kertoo tiedotteessaan, että 3.-5. helmikuuta Kemissä rytmimusiikkia lavoilla tarjoavat saksalaisyhtye Django Lassi, englantilainen Mark Harman, ruotsalainen Lindvalls Lads sekä kotimaiset Eero Raittinen & Hustle Fuzz, Milo & Moses, Kenneth Sjöwalls Dixie Dudes, Twisters, Alko Funk Unit tribute to Prince, Dimi Salo sekä DJ Butcher Pete.

Kolmepäiväinen tapahtuma alkaa ravintola Ankkurissa ja Merihovin salissa perjantaina. Lauantaina ohjelmassa on perinteinen AfterBlues Jamsession kello 15-18 ravintola Chilloutissa, jonne on vapaa pääsy.

Sunnuntaina Pakkasukossa on vapaan pääsyn sunnuntaikaronkka ja päättäjäisjamit kello 20 alkaen ravintola Poltteessa. Jameja emännöivät Maya Paakkari ja Krista Tiitinen.

Kokeneita konkareita ja nuoria lupauksia

Pakkasukko kertoo tiedotteessaan, että esimerkiksi tapahtumassa nähtävä luulajalaisyhtye Lindvalls Lads on Pohjois-Ruotsin johtavia bluesyhtyeitä, joka tarjoilee sähköistettyä ja svengaavaa bluesia sekä bluesrockia.

Pitkän linjan muusikko Eero Raittinen on puolestaan vaikuttanut kevyen musiikin keskiössä jo kuusi vuosikymmentä. Mies on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti.

MiloMosesBymiikka
Milo & Moses on kahden kahdeksasluokkalaisen perustama kokoonpano.Miikka Pirinen

Nuorten kahdeksasluokkalaisten perustama kokoonpano Milo & Moses on jo ehtinyt julkaista esikoislevynsä. 15-vuotiaat Milo Mäkelä ja Mooses Kuloniemi sekä 18-vuotias Jon Pettersson ovat keränneet runsaasti kiitettäviä arvioita ja radiosoittoja.

Kolmikkoa on kutsuttu muun muassa jazzin ihmelapsiksi.

Saksalainen Django Lassi tuo puolestaan tapahtumaan annoksen modernia balkanilaista mustalaisjazzia.

Lisää tietoa esiintyjistä täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi