Suomen kuuluisin kuplahalli matalaksi

Vuoden 2015 Urheilugaalassa vuoden urheiluseuraksi valitun Joutsenon Kullervon puheenjohtaja patisti seuran talkoolaisia nostamaan alas vajonneen kuplahallin takaisin ylös. Nyt halli on matalana viimeisen kerran.

Joutseno
Joutsenon kuplahalli sortui
Kupla lopetti olemasta kupla 7.1.2017Timo Pitko

13.1.2015 Suomen Urheilugaalassa Vuoden 2014 urheiluseuraksi valittiin lappeenrantalainen Joutsenon Kullervo. Seuran puheenjohtaja piti suorassa TV-lähetyksessä ikimuistoisen puheen, jonka lopuksi hän kertoi seuran väelle tuoreen tiedon: "Sain juuri tekstiviestin. Kuplahalli on alhaalla. Talkooväki menkää ja auttakaa".

Kuplahalli oli Joutsenon Kullervon harjoituspaikkana liki 12 vuotta. Se tuli Joutsenoon Lappeenrannan Huhtiniemestä, jossa se oli toiminut tennishallina.

Myrsky vaurioitti hallin lopullisesti

Joulukuun 5. päivänä 2015 Joutsenoa ravisteli voimakas myrsky, jonka voima repi hallia pahasti.

Vielä kerran kupla kuitenkin saatiin pystyyn. Joulukuun ajan se palveli paikallisia jalkapalloilijoita, mutta hallin tarkemmassa tarkastelussa huomattiin hallin olevan oletettua huonommassa kunnossa.

– Halli ei ollut enää turvallinen. Etenkin jos sataa märkää lunta, joka tarttuu helposti kiinni kuluneeseen kankaaseen ja synnyttää liian suuren painolastin, kertoo Joutsenon Kullervon puheenjohtaja Hannu Myllärinen.

Niinpä kuplahalli laskettiin alas talkoilla 7. tammikuuta 2017.

Jalkapallo voimissaan

Joutsenon kuplahalli oli pääasiassa Kullervon jalkapalloilijoiden käytössä. Sitä hoiti seuran jalkapallojaosto talkoovoimin. Joutsenon Kullervon juniorijalkapallon toiminnassa on 170 innokasta pelaajaa. Ilman hallia joutsenolaiset eivät kuitenkaan jää, koska vuodenvaihteessa avautui Kultsu-areena Joutsenon urheilukeskukseen, mistä seura sai junioreille vuoroja harjoituksia varten.

– Valitettavasti ostetut vuorot ovat hieman kalliimpia kuin oman hallin käyttö, joten seura joutunee perimään junioreilta ylimääräisen maksun, jotta ulkopuolisten hallien vuokrakulut saadaan peitettyä.

Joutsenon Kullervo Joutseno
Joutsenon Kullervon voitonjuhlat vetivät kymmenet ihmiset ihailemaan Uuno-pokaalia.Yle/Lauri Silvander