1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskimaa irtisanoo 31 tappiollisesta Jyväskylän Sokoksesta

Osuuskauppa Keskimaan mukaan Jyväskylän Sokoksen toiminta on ollut tappiollista jo pitkään. Irtisanottaville tarjotaan työtä Keskimaan muista toimipaikoista.

irtisanominen
Jyväskylän Sokos-keskus.
Arvo Vuorela / Yle

S-ryhmään kuuluva Osuuskauppa Keskimaa vähentää 31 työntekijää Jyväskylän Sokokselta ja Marks & Spencer -myymälästä. Samalla 13 henkilön työsopimus muutetaan osa-aikaiseksi tai säännöllistä työaikaa vähennetään. Myymälöissä on vajaat sata työntekijää.

– Yllättävän rauhallisesti tämä tieto otettiin vastaan. Tunteet varmaankin heräävät siinä vaiheessa, kun irtisanomisia jaetaan, sanoo Keskimaan varapääluottamusmies Jaana Saarinen.

Keskimaan mukaan Jyväskylän ydinkeskustan Sokoksen toiminta on ollut tappiollista jo pitkään. Nyt päättyneiden yt-neuvotteluiden taustalla ovat käyttötavaran kaupan vaikea markkinatilanne ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos.

– Verkkokaupan kehitys vaikuttaa jatkuvasti liiketoimintaan. Vaikka olemme jo aikaisemmin varautuneet heikkenevään kysyntään, tämä ei ole riittänyt, sanoo Keskimaan market- ja tavaratalokaupan johtaja Reima Loukkola.

Kaikille irtisanottaville tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista.

Keskimaa on myös aikaisemmin uudelleensijoittanut henkilökuntaa osuuskaupan sisällä. Esimerkiksi lakkautetun Jyväshovi-hotellin henkilöstöstä lähes kaikki sijoittuivat uusiin töihin Keskimaan sisällä.

– Uskomme, että onnistumme nyt yhtä hyvin, Loukkola sanoo.

– Olen toiveikas sen suhteen, että töitä löytyy Keskimaan sisältä, sanoo myös Saarinen.

Lue seuraavaksi