Koe uusi yle.fi

Väyrynen: Kunnallisjärjestön tulkinta erostani ei ole keskustan sääntöjen mukainen

Väyrysen mukaan jäsenyys puolueessa voi lakata vain siten, että jäsen itse eroaa tai hänet erotetaan paikallisyhdistyksestä.

politiikka
Paavo Väyrynen
Minna Aula / Yle

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei hyväksy tulkintaa, jonka mukaan jäsenyys kahdessa puolueessa tarkoittaisi hänen eronneen keskustasta.

Keminmaan keskustan kunnallisjärjestön johtokunta on tulkinnut Väyrysen eronneen puolueesta, koska keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei voi kuulua kahteen puolueeseen.

Väyrysen mukaan kunnallisjärjestön tulkinta ei ole puolueen sääntöjen mukainen, koska hän ei ole eronnut eikä häntä ole erotettu paikallisyhdistyksestä.

– Jäsen, jonka toiminta herättää yleistä pahennusta tai on vastoin puolueohjelmaa, puolue-elinten päätöksiä tai paikallisyhdistyksen sääntöjä tai aiheuttaa huomattavaa vahinkoa, voidaan ellei annetusta kirjallisesta varoituksesta ole apua, erottaa paikallisyhdistyksen johtokunnan päätöksellä,

– Ennen päätöksen tekemistä erottamisasiassa on paikallisyhdistyksen johtokunnan pyydettävä kunnallisjärjestön johtokunnan lausunto asiassa. Ennen erottamispäätöksen tekemistä asianomaista jäsentä on kuultava paitsi jos erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen, Väyrynen siteeraa paikallisyhdistyksen mallisääntöä.

Ehdokkuudesta vielä keskusteltava

Mahdollisesta kuntavaaliehdokkuudesta on Väyrysen mielestä vielä keskusteltava.

– Keskustan listoilla on ollut runsaasti ehdokkaita, jotka eivät ole olleet puolueen jäseniä. Keskustan ehdokkaana on ollut myös muiden puolueiden jäseniä, Väyrynen kirjoittaa tiedotteessaan.

Kunnallisjärjestön johtokunnan puheenjohtaja Tuula Eilittä pitää todennäköisenä, että Väyrynen ei ole keskustan ehdokkaana.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

NHL

Voittomaalin tehnyttä Lainetta odottaa harvinainen vapaapäivä – toivoi Selännettä pelitoveriksi golfkentälle

Musiikki

Uudistunut ABREU ei enää automaattisesti herää tarkistamaan listasijoitustaan, kun Spotify on päivittynyt:

"Ennen se määritteli mun päivän"

Turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakijoiden ikätestit romahtivat – syynä alaikäisten tulijoiden vähäisyys