Kuuslahden kouluratkaisu vielä auki – sivistyspuoli ottamassa asiaan eriävän kannan

Sivistyslautakunnan puheenjohtajan mielestä uuden koulu rakentaminen Kuuslahteen olisi esitettyä lakkauttamista parempi vaihtoehto.

Siilinjärvi
Lapsia ja aikuisia Kuuslahden koulun luokassa
Kuuslahden koulun oppilaat ja heidän vanhempansa ovat olleet ihmeissään kouluratkaisun venymisestä. Sakari Partanen / Yle

Kiista Kuuslahden koulusta jatkuu Siilinjärvellä. Sivistyslautakunta tekee oman esityksensä ensi viikolla "järki edellä, ei eurot edellä", kuvailee lautakunnan puheenjohtaja Merja Oksman (kok). Siilinjärven teknisen johtajan esitys on, että sisäilmaongelmista kärsivä Kuuslahden koulu lakkautetaan ja oppilaat siirretään Kuopion puolella sijaitsevaan Pajulahden kouluun, johon tehtäisiin laajennus.

Oksman pitää parempana vaihtoehtona uuden koulun rakentamista Kuuslahteen. Hän ei pidä hyvänä vaihtoehtona yhteistä koulua Kuopion kanssa. Jos yhteinen koulu toteutuu, siihen tulisi oppilaita noin 120–130. Kuopiolaisia oppilaita olisi 70–80, siilinjärveläisiä 50–60.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjösen mukaan sivistyslautakunnan tuleva kanta asiassa painaa enemmän kuin teknisen lautakunnan. Lopullisesti asia päätetään kuitenkin kunnanhallituksessa ja -valtuustossa.