Koe uusi yle.fi

Sata Suomen kauneinta kuorolaulua kajahtaa lokakuussa Jyväskylässä

Suomen alati kasvavaan satavuotisjuhlien joukkoon on hyväksytty maratonkonsertti Suomen 100 kauneinta kuorolaulua. Keskisuomalaiset kuorot valikoivat laajasta repretuaaristaan 100 kauneinta laulua ja esittävät ne maratonpromenadi-konsertissa lauantaina 7. lokakuuta Jyväskylässä.

kulttuuri
Semmareiden keikkabussi Moby Dick osallistui 1000 Lakes Ralliin 2013
Pääseekö Semmareiden Rallipaavo sadan Suomen kauneimman kuorolaulun joukoon?Jarkko Riikonen / Yle

Valtioneuvoston kanslia hyväksyi joulukuussa kuorotempauksen osaksi valtakunnallista Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa. Konsertti on tarkoitus järjestää siten, että yleisö voi tulla ja mennä vapaasti konserttiin ja palata siihen vaikka myöhemmin päivän aikana.

Konsertin vastuullisena järjestäjänä toimii SULASOL Keski-Suomen piiri. Tähän mennessä tilaisuuteen on ilmoittautunut 12 kuoroa: Musica, Semmarit, Cantinovum, Studiokuoro, Ruamjai, Vox Aurea, Sirkat, Vaput, Naislaulajat, Serena, Kolmikuutoset ja Harjun Laulu. Laulajia on tulossa konserttiin ainakin 300.

Jyväskylä on suomenkielisen kuoromusiikin ja musiikkikasvatuksen kehto.

Hannu Ikonen

Viisi tuntia kestävälle konsertille kartoitetaan parhaillaan hyvää paikkaa. Tavoitteena on löytää tila, jossa voi nauttia konsertista rennosti ilman pönöttämistä. Yleisöä Ikonen odottaa ainakin 800 henkilöä, mutta enemmänkin saa tulla.

– Jyväskylä on suomenkielisen kuoromusiikin ja musiikkikasvatuksen kehto, joten tapahtuman järjestäminen Jyväskylässä on hyvin perusteltua, kertoo Studiokuoron johtaja Hannu Ikonen.

Konsertti tulee huipentumaan Suomen Kaikkien Kauneimman Kuorolaulun julkistamiseen ja esittämiseen. Yleisö valitsee sen äänestämällä etukäteen internetissä ja myös paikan päällä konsertissa. Hannu Ikosen mukaan äänestyksen käytännön toteutusta ei ole vielä lukittu. Mahdollista on, että esiraati valitsee yleisöfinaaliin esimerkiksi 20 ehdokasta, joista kansa pääsee valitsemaan suosikkinsa.

Vox Aurea harjoituksissa.
Vox Aurea edustaa nuorten ääniä satavuotiaan Suomen kuorolaulutempauksessa.Jarkko Riikonen / Yle