1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kupittaa

Turun palloiluhallin rakennustyöt etenevät – "Siitä tulee maan uusin ja modernein"

Kupittaalle nousevan palloiluhallin pitäisi olla valmis vuoden lopussa.

Kupittaa
Kupittaan palloiluhalli
Nora Engström / Yle

Turun Kupittaalle nousevan palloiluhallin rakennustyöt ovat aikataulussa. Hallin pitäisi olla valmis vuoden lopussa.

– Emme ole kohdanneet suuria yllätyksiä. Olemme pysyneet budjetissa ja aikataulussa, sanoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Pienempiä, positiivisia yllätyksiä matkalle on kuitenkin mahtunut. Halliin tulee mahtumaan enemmän ihmisiä kuin on aikaisemmin laskettu. Myös ravintolalle saadaan lisää tilaa.

Lehtinen arvioi, että asiakaspaikkojen määrä kasvaa muutamilla sadoilla siitä, mitä aluksi suunniteltiin. Halliin mahtuu noin 3 000 katsojaa.

Liikuntaseurojen toive

Palloiluhalli on ollut korkealla turkulaisten liikunta- ja urheiluseurojen toivelistalla, sillä Turun seudulla on suuri pula harjoittelupaikoista. Mikko Lehtinen kertoo, että he ovat keskustelleet liikuntaseurojen kanssa ja kuulleet seuraväen ajatuksia ja toiveita.

– Toivomme, että uusi palloiluhalli tulee olemaan maan uusin ja modernein. Tarkoitus on tehdä siitä niin moderni kuin mahdollista, esimerkiksi teknisillä ratkaisuilla, valaistuksella ja lattiamateriaaleilla. Tätä ajattelemme myös, kun mietimme, kuinka katsomot sijoitellaan ja kuinka ihmiset pääsevät niihin, Lehtinen sanoo.

Löytyykö parkkipaikkoja?

Kupittaan alueella on pulaa parkkipaikoista, sillä alueelle on keskittynyt runsaasti yrityksiä, korkeakouluja ja muuta toimintaa. Mikko Lehtinen myöntää, että parkkipaikat ovat alueella ongelma.

– Uskomme kuitenkin, että ihmisiä on mahdollista saada tänne. He voivat pyöräillä, kävellä ja matkustaa bussilla. Lisäksi liikuntahallia käytetään lähinnä iltaisin ja he, jotka työskentelevät Kupittaalla, käyttävät parkkipaikkoja päivällä, Lehtinen sanoo.

Palloiluhallin yhteyteen tehdään parkkipaikkoja muutamalle sadalle autolle.

Lue seuraavaksi