1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. animaatiosarjat

Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli saa jatkoa – toinen tuotantokausi työn alla

Pikkuli-animaatiosarja on noussut kansainväliseksi menestykseksi.

Kuva: Aittokoski Experience

Pikku Kakkosesta tuttu animaatiosarja Pikkuli on valloittanut monen lapsiperheen arjen. Pikkuli on turkulaispariskunnan Metsämarja ja Antti Aittokosken luoma animaatiosarja. Animaatio perustuu Metsämarja Aittokosken lastenkirjaan_ Lennä, Pikkuli, lennä!_ Kirja on vuodelta 2011, tarina on Metsämarja Aittokosken ja kuvitus Elli Vuorisen.

– Kun olemme näitä lasten tv- ja leffatuotantoja tehneet vuodesta 2004, niin tuntui luonnolliselta saada Pikkuli myös animaatiosarjaksi, sanoo Pikkuli-hahmon luoja, ohjaaja Metsämarja Aittokoski.

26-osaisessa animaatiosarjassa on käytetty hyödyksi turkulaista animaatio-osaamista.

– Työryhmässä on Turun Taideakatemiasta valmistuneita ammattilaisia. Heta Jokinen ja Sanni Lahtinen kehittivät Elli Vuorisen kirjakuvituksen pohjalta tv-sarjan taustoja ja hahmoja. Animaation visuaalista tyyliä on kehuttu Japanissa saakka.

Pikkuli kiinnostaa ulkomailla

Pikkuli elää metsässä pesässä yhdessä äidin, isän, siskon ja veljen kanssa. Televisiosarjassa Pikkulin hahmot piipittävät lintukielellä, mutta abstraktit asiat, kuten tunteet esitetään kuvakuplina. Sarjan oma kieli kiehtoo katsojia.

– Pikkuli on erilainen, kun siinä saa itse ajatella. Näin eräs 5-vuotias katsoja antoi palautetta sarjasta, sanoo Aittokoski.

Myös ulkomailla Pikkuli on herättänyt kiinnostusta, ja sarja on myyty jo yli 25 kanavalle ympäri maailman.

– Kun dialogi puuttuu, niin ne emootiot on aika vahvoja. Eräs 2-vuotias aistiyliherkkä lapsi rakastaa katsoa Pikkulia, ja sinä aikana häntä voi koskea ja silittää, kertoo Aittokoski.

Kuva: Aittokoski Experience

Pikkuli seikkailee monessa paikassa

Pikkulin ympärille on rakennettu erilaisia lisätuotteita, kuten mobiilipelejä. Pikkulin livehahmo esiintyy laululeikkishow'ssa, joka lanseerattiin Vantaan kirjastoissa.

Turun kaupunki aloitti kesällä 2016 yhteistyön Pikkuli-satuhahmon kanssa. Yhdessä mobiilisovelluksessa Pikkuli seikkailee Förillä, ja Hansakortteliin on tehty Pikkuli-leikkipaikka.

Televisiosarjan pohjalta on kehitteillä myös sosiaalisten ja tunnetaitojen oppimissovellus yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Animaatiosarjan toinen tuotantokausi on työn alla.

– Se on käsikirjoitus- ja kuvakäsikirjoitusvaiheessa. Muutakin televisioon ja elokuvapuoleen liittyviä uutisia on jossain vaiheessa tulossa, mutta niistä ei voi vielä kertoa enemmän, Aittokoski sanoo.