Koe uusi yle.fi

Oikeusministeri Lindström: Ei tarvetta siirtää omistajaohjausta pois pääministeriltä

Oikeusministeri jättää pääministerin mahdolliset jääviyskysymykset eduskunnan oikeusasiamiehelle ja valtioneuvoston oikeuskanslerille.

omistajaohjaus
Jari Lindström
Oikeus- ja työministeri Jari LindströmHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan hallituksella ei ole "ainakaan tässä vaiheessa" tarvetta reagoida pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kytköksiin.

Hän viittaa siihen, että eduskunnan oikeusasiamies selvittää Sipilän mahdollista jääviyttä hänen ollessa mukana päättämässä valtionyhtiö Terrafamen lisärahoituksesta.

Kanteluita on tehty myös valtioneuvoston oikeuskanslerille pääministerin viimevuotisesta vienninedistämismatkasta Intiaan, jonka jälkeen hänen lastensa osaomistama Chempolis-yritys ilmoitti jättitilauksesta Intiaan.

Lindström ei näe myöskään tarvetta siirtää omistajaohjausta pääministeriltä jollekulle toiselle ministerille tai päivittää ministerien esteellisyyttä määritteleviä sääntöjä.

Valtion omistajaohjauksen päätyminen pääministerin johtoon "ei jälkikäteen arvioituna vaikuta kovin onnistuneelta" päätökseltä, arvioi Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää Ylen haastattelussa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

Vuoden henkilö

Trump ja Time-lehti erimielisiä vuoden henkilön valintaprosessista

Orjuus

Libyan orjahuutokaupat: CNN:n kuvat paljastivat ongelman, josta kaikki tiesivät