Kyllä, reissaamiseen mieltynyt kissa todellakin junaili itsensä Haminaan – mutta ei Kajaanista: Koistisen karkumatka sai onnellisen päätöksen

Haminaan kulkeutunut kissa löysi takaisin kotiin, kun löytöeläintalo tavoitti omistajaperheen.

löytöeläimet
Haminasta löydettiin maanantai-iltana kissa, jonka luultiin tulleen Kajaanista saakka satama-alueelle.
Haminasta löydettiin maanantai-iltana kissa, jonka luultiin tulleen Kajaanista saakka satama-alueelle.Antti Ojala / Yle

Haminan satamasta löytyneen kissan tarina on saanut onnellisen lopun. Kissa löytyi maanantaina ja yhtenä vaihtoehtona veikattiin, että se olisi salamatkustanut Haminaan junalla Kajaanista saakka.

Kissa oli ilmestynyt satamatyöläisten näköpiiriin, kun Kajaanista tuotua sahatavaraa alettiin purkaa junasta. Keskiviikkona selvisi, että kissa oli matkannut satamaan Inkeroisista.

– Jollain kulkuneuvolla kissa on satamaan kulkenut, sillä ei se olisi 40 kilometriä kävellyt. Ja miksi se satamaan muuten olisi mennyt, ihmettelee Löytöeläintalo Kuppiksen pitäjä Taina Marttinen.

Koistinen vietti pari päivää löytöeläintalossa Taina Marttisen hoteissa. Keskiviikkona omistaja löytyi.
Koistinen vietti pari päivää löytöeläintalossa Taina Marttisen hoteissa. Keskiviikkona omistaja löytyi.Antti Ojala / Yle

Marttinen uskoo, että kissa on liikkunut junalla. Myös kissan omistajaperhe asuu juna-aseman lähettyvillä, mistä sen olisi ollut helppo hypätä junan kyytiin.

Omistajaperhe oli hyvin iloinen saadessaan kissansa takaisin. Heidän otettuaan yhteyttä selvisi, että kissan nimi on Koistinen. Koistinen ehti viettää kissanpäiviä tiistaista saakka Marttisen hoteissa.

Marttinen kannustaa ihmisiä laittamaan lemmikkeihinsä sirun, jos he haluavat niiden löytyvän helpommin. Kissan omistajaksi ilmoittautunut perhe aikookin laittaa Koistiseen sirun.

– Se on seikkailijakissa, joka on tätä ennen hypännyt autonkin kyytiin, hymyilee Marttinen.

Löytöeläintalon puhelin soi tiuhaan alkuviikosta. Kissan kuvaa oli jaettu Facebookissa, mikä sai monet ottamaan yhteyttä.

– Kajaanista eräs henkilö soitti ja mietti, olisiko se hänen 20 vuotta sitten kadonnut kissansa.