Koe uusi yle.fi

Suomun hotellipalon rikosepäily: annettiinko vakuutusyhtiölle väärää tietoa vahingoista?

Lokakuussa 2015 paloi Kemijärven Suomu-hotellin ravintolaosa, vastaanotto ja toimistot.

tulipalot
Suomu palon jälkeen
Uula Kuvaja / Yle

Kemijärven Suomu-hotellin yrittäjän epäillään antaneen vakuutusyhtiölle väärää tietoa palon vahingoista. Tulipaloa ja sen jälkeisiä tapahtumia on tutkittu kahdessa eri haarassa: poliisin itse aloittamassa ja vakuutusyhtiön vuosi sitten tekemän tutkintapyynnön perusteella.

Haarat liitettiin yhteen ja nyt poliisin esitutkinta on saatu valmiiksi ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Tutkittavat rikosnimikkeet ovat törkeä petos ja törkeän petoksen yritys.

Syyttäjän mukaan yrittäjää epäillään lisäksi sähköturvallisuussääntöjen rikkomisesta. Poliisi epäilee, että hotellin remontin sähkötöissä ei ole käytetty pätevää ammattilaista.

Poliisi on myös selvittänyt toissa lokakuisen hotellipalon syttymissyytä, muuta siihen liittyen syyttäjällä ei ole tällä hetkellä harkinnassa rikosepäilyjä.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Talousrikokset

Työpaikkojen varkaudet ja petokset hurjempia kuin uskotaan: "Työpaikan sisälle jää vellomaan epäilys, kuka oli syyllinen"

Hävittäjät

Suomi lähettää tarjouspyynnöt uusista hävittäjistä keväällä - "Tarvitsemme vähintään 64 konetta tämänkokoisen maan puolustamiseen"

Lapsen oikeudet

Yli 600 työpaikalle otetaan lapsi mukaan teemapäivän mukaisesti

Saksan politiikka

Toimittajalta: Saksan demarien pää kääntyi – suuri koalitio on mahdollinen