Vedenkorkeus yli metrin normaalista, Vidar-myrsky kurittaa Norjaa – katso suoraa lähetystä

Talvimyrsky riepottelee Norjaa. Voimakas myrsky rajoittaa laivaliikennettä esimerkiksi Oslon vuonossa vielä torstain ajan.

lumimyrskyt
Bergenissä ja Stavangerissä vesi on jo noussut satamalaiturien yli.
Norjan tv välittää suoraa kuvaa Bergenistä, Stavangerista ja Målöstä.

Norjassa riehuva Vidar-myrsky on nostattanut tulvia laajoilla alueilla. Paikoitellen vedenkorkeus on 80-110 senttimetriä normaalia korkeammalla. Torstai-illaksi on luvassa uusia myrskypuuskia esimerkiksi Vestlandetissa.

Merellä aallot ovat 6-8 metrin korkuisia. Norjalaislehti Aftenpostenin (siirryt toiseen palveluun)mukaan myrsky saattaa aiheuttaa suuria aineellisia vahinkoja. Bergenissä vesi on tulvinut kaduille ja tulvinut siltojen yli.

Grönlannissa 150 tonnin painoinen proomu upposi 30 metrin syvyyteen. Turmassa säästyttiin henkilövahingoilta.

Ruotsissa liikenneonnettomuuksien suma

Myrskyinen sää on katkonut sähköjä Ruotsissa. Blekingessä ja Skånessa tuhannet kotitaloudet ovat vailla sähköä. Puita on kaatunut tielle ja tieliikenne on hankaluuksissa. Lunta on tullut paikoin 30 senttiä ja teillä on raportoitu lukuisista liikenneonnettomuuksista. Raskaita ajoneuvoja kuten busseja ja kuorma-autoja on suistunut tieltä vaikeissa kelioloissa.

Myös junat ja bussit ovat myöhästelleet ja vuoroja on peruutettu myrskyn vuoksi.

Virossa Saarenmaan laivaliikenne keskeytynyt

Myrsky aiheuttaa ongelmia myös Viron merialueilla. Saarenmaan laivaliikenne on poikki ja Hiidenmaan laivaliikenne on häiriintynyt.

Lähteet: TT