Koe uusi yle.fi

Kansa vaeltaa katsomaan palanutta tuulivoimalaa – 15 tonnia painava siipi putosi korkeuksista maahan

Kova tuuli pudotti 15 tonnia painavan tuulivoimalan siiven maahan. Haminan Energia muistuttaa, että alueella liikkuminen on ehdottomasti kielletty.

tuulienergia
Palanut tuulimylly Haminassa.
Minna Heikura / Yle

Haminan Energian palaneen tuulivoimalan yksi siivistä on pudonnut maahan torstain vastaisena yönä kovan tuulen voimasta. 15 tonnia painava siipi putosi 100 metriä korkean tuulivoimalan juurelle.

Voimalasta mahdollisesti irtoavien osien varalta voimalan ympärillä on noin 200 metrin säteellä aidattu suoja-alue ja alueella on vartiointi.

Alueelle on suuntautunut tulipalon jälkeen varsinainen kansanvaellus. Tuulivoimalan lähistöllä on käynyt päivittäin toistasataa ihmistä, yhteensä noin tuhat.

– Ei voi nyt liiaksi korostaa, että alueella liikkuminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty, muistuttaa Haminan Energian verkostoliiketoiminnan johtaja Kalevi Mattila.

Haminan Energia tutkii turvaverkon rakentamismahdollisuutta koneen alle lisätäkseen turvallisuutta.

– Sehän ei toki pitäisi mitään 15 tonnia painavaa siipeä, mutta muita irtoavia osia kyllä, sanoo verkostoliiketoiminnan johtaja Kalevi Mattila Haminan Energiasta.

Tuulivoimala Haminan Paksuniemessä tullaan lähitulevaisuudessa purkamaan, sillä sen konehuone, siivet ja napa tuhoutuivat loppiaisen vastaisena yönä täysin. Palosta aiheutui noin 4-5 miljoonan euron vahingot. Haminan Energia arvelee vakuutuksen korvaavan vahingot.

Haminan Energian tuulivoimalan palon syttymissyy on selvinnyt. Mistään ulkopuolisesta syystä ei ole kyse. Haminan Energia kuitenkin vielä selvittää syttymiseen johtaneet vaiheet tuulivoimalan turbiinissa.

Tuulivoimala puretaan lähiaikoina.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Zimbabwe

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan

Peter Madsen

Löytyikö Kim Wallin ruumiinosa? Sukeltajat ovat löytäneet käsivarren merestä

Tulisijat

Kolme varmaa vinkkiä takan sytyttämiseen

"Sitten on jotain vikaa tulisijassa, jos se vielä pöllähyttää savut tupahan"

A-studio

Matematiikan opettaja: Oppilaiden taidoissa voi olla seitsemän vuoden ero, kutosen suoriutujalle sisällön on oltava toinen kuin kympin oppilaalle