1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin lentokonesuunnitelma herättää hauskoja ehdotuksia: "Salkku kädessä suoraan Bulevardille"

Jos kaupunkilaisten ehdotukset menevät läpi, lennetään Porista Helsinkiin jatkossa nelipaikkaisella Aino-Maijalla.

Kuva: Petteri Tapio

Porissa on noussut esiin ajatus oman lentokoneen hankkimisesta kaupungille. Koska miljoonaluokan investointi tuntuu monen mielestä turhan suureelliselta, päättivät Satakunnan Laskuvarjourheilijat tarjota omaa konettaan matkustajakäyttöön.

Yhdistys suunnittelee parhaillaan uuden koneen hankintaa hyppääjien käyttöön, joten vuoden 1963 Cessna vapautuisi sopivasti Porin ja Helsingin väliseen liikenteeseen. Lennot loppuivat kyseisellä välillä lokakuun alussa, kun virolainen Airest ilmoitti toiminnan olevan kannattamatonta.

Laskuvarjourheilijoiden puheenjohtaja Teemu Santanen arvelee liikenteen olevan jatkossakin sen verran pientä, että Cessna riittäisi matkustajien tarpeisiin erinomaisesti. Siihen mahtuu pilotin lisäksi neljä matkustajaa. Jalkatila ei lopu kesken, sillä vain pilotilla on istuin.

– Koneemme tarjoaisi kaikin puolin keskimääräistä elämyksellisemmän ja miellyttävämmän lentokokemuksen, Santanen toteaa.

Santanen lupaa, että koneen hinta on varmasti kilpailukykyinen ja työvoimakulut pysyvät minimissä. Kohteessa säästyy kuluja myös, jos matkustajat tiputetaan lentokentän sijaan esimerkiksi Helsingin keskustaan.

– Kun lennätämme matkustajat suoraan kohteeseen, säästyy muun muassa pendelöintikuluja. Joten ei muuta kuin salkku kädessä suoraan Bulevardille.

Kaupunkilaiset keksivät jo nimiä koneelle

Porin kaupunki ei ole ainakaan toistaiseksi tarttunut laskuvarjourheilijoiden ehdotukseen. Todennäköisesti suunnitelmat tähtäävät vilkkaampaan liikennöintiin.

Vaikka ajatus on vasta noussut esiin eikä päätöstä koneen hankkimisesta ei ole tehty, ovat porilaiset jo innostuneet sen nimeämisestä. Tässä joitakin Yle Porin saamia ehdotuksia:

Lentävä Aino-Maija, Pori Force One, Jazzari, Kiurunlento, Lentävä Piru, Yölintu, Kainulainen airlines, Vellu, ESA Empty Seats Airways, One way ticket, Pata Airlines, Vasama jne.