Kemin Karihaaran koulun tilojen käyttöä rajoitetaan kosteusongelmien vuoksi

Kemin Karihaaran koulun pienessä rakennuksessa on havaittu kosteus- ja mikrobiongelmia. Ruoka- ja liikuntasalin käyttöä ollaan kuitenkin jatkamassa.

kosteusvauriot
Karihaaran koulu.
Karihaaran koulun B-rakennuksessa tehdyssä kuntotutkimuksessa on havaittu kosteusongelmia.Antti Ullakko / Yle

Kemissä Karihaaran koululla on tehty kuntotutkimus, jossa on havaittu pienemmässä rakennuksessa kosteus- ja mikrobiongelmia.

Koulu on päättänyt rajoittaa rakennuksen käyttöä niin, että kukaan ei ole siellä koko päivää.

– Oppilaat ovat olleet B-rakennuksessa oppitunneilla korkeintaan muutaman tunnin päivässä. Opettajat ovat kertoneet oirehtivansa sisäilmaongelmien tähden ja nyt olemme laittaneet myös opettajat kierrätykseen. Aikaisemmin opettajat ovat olleet rakennuksessa 7 - 8 tuntia päivässä, kertoo rehtori Jukka Vaaramaa.

Luokkatilojen käytöstä luovuttaneen

Rakennuksessa jatketaan ruoka- ja liikuntasalin käyttöä. Liikuntasalissa voidaan siis järjestää vanhojen tanssit ja myös salin iltakäyttö jatkuu. Sen sijaan luokkatiloista todennäköisesti luovutaan kokonaan.

– Sinne ollaan tekemässä lisätutkimuksia. Tällä hetkellä siellä on kuitumaljat, joilla mitataan kuitupitoisuutta sisäilmassa. Sen pohjalta katsotaan, mitä tehdään. Nyt näyttää siltä, että B-rakennuksen luokkatilojen käytöstä luovutaan, mahdollisesti jo helmikuun 1. päivästä alkaen, Vaaramaa sanoo.

Peruskorjausta odotellessa

Karihaaran koulu on peruskorjauksen tarpeessa. Korjaus on osa Kemin kouluverkkosuunnitelmaa, josta päätettäneen kuntavaalien jälkeen.

– Remontti on tarpeellinen. Viimeksi iso remontti on tehty 80-luvun alussa. Tilat ovat jo kuluneet ja rikkonaiset eivätkä vastaa nykypäivää. Käyttöpuolelta on remontin tarvetta ja tämä sisäilmaongelma lisää sitä omalta osaltaan, Vaaramaa toteaa.