Tuhannet ikääntyvät yrittäjät pistämässä lappua luukulle – etsikää jatkajia perheestä, järjestöstä vinkataan

Yrittäjäjärjestö suosittelee etsimään jatkajia etenkin perheenjäsenistä muun muassa verotuksellisten syiden vuoksi.

sukupolvenvaihdos
Tiina Kilponen astuu perheyrittäjän saappaisiin jo kolmannessa polvessa.
Tiina Kilponen astuu perheyrittäjän saappaisiin jo kolmannessa polvessa.Paulus Markkula / Yle

Kampaamo Salon Virho on toiminut Oulussa jo 75 vuotta ja on nyt siirtymässä kolmannelle yrittäjäsukupolvelle omassa perhepiirissä. Yritys työllistää nykyisin 18 henkilöä, joista osa on palvellut työntekijänä jo yli kolmekymmentä vuotta.

Yrittäjä Liisa Virho-Kilponen kertoo, että yrityksen pitkän iän salaisuus on asiakkaan kunnioituksessa ja kokonaisvaltaisessa palvelussa. Henkilökunnan osaaminen on pidettävä ajan tasalla koko ajan.

– Niin kuin äiti aina sanoi, asiakas on kuningas ja kuningatar. Meillä on sellainen perhefiilis täällä töissä ja työyhteisö on voimavaramme, Virho-Kilponen vakuuttaa.

– Lapsille pitää antaa omaa tilaa yrityksessä. Minä kuitenkin katson taustalla, etteivät tee samoja kalliita virheitä kuin minä. Yrittäjäperheen rikkaus on, että saa olla lasten kanssa. Se on superhienoa, Liisa Virho-Kilponen sanoo.

Lapset kokevat perheyrityksen tärkeäksi

Perheyritykseen osakkaiksi tulleet lapset, Tiina ja Sami, kertovat ajattelevansa usein isoäitiään, joka aloitti liiketoiminnan perustamalla pienen kampaamon Tuiraan. Tyttäret ja lapsenlapset ovat tulleet mukaan toimintaan luontevasti tarttuen yhä vaativampiin tehtäviin.

Sami Kilponen kertoo, että tärkeä syy perheyrityksessä työskentelyyn liittyy juuri yhteiseen historiaan.

Olo on vähän semmoinen, että huh, isot on saappaat.

Tiina Kilponen

– Perinteiseen yritykseen mukaan pääseminen ja jatkuvuus, se on se päällimmäinen juttu, Sami Kilponen kuvailee.

Myös Tiina Kilponen on autellut kampaamossa jo teini-iästä alkaen.

– Olo on vähän semmoinen, että huh, isot on saappaat. Mutta on se tosi kunnioitettavaa saada olla tässä mukana, hän sanoo.

Ikääntyvät yrittäjät vailla jatkajia

Kaikilla seniori-ikäisillä yrittäjillä ei ole yhtä hienoja näkymiä sukupolvenvaihdokselle.

Ostajan puutteessa ainakin yli 20 000 seniori-ikäistä yrittäjää suunnittelee suorastaan toimintansa lopettamista eläköitymisen myötä.

Tuoreessa tutkimuksessa (siirryt toiseen palveluun) 55 vuotta täyttäneistä, kaikkiaan 78 000 senioriyrittäjästä firmansa myyntiä valmistelee noin 50 000 henkilöä. Heistä yli 30 000:lta puuttuu yhä ostaja.

Perheen sisältä liiketoiminnan ostaja näyttäisi löytyvän selvästi useammin kuin ulkopuolelta. Suomessa on kaikkiaan 280 000 yritystä, joista yksinyrittäjiä on 70 prosenttia.

Verottajalla kannustimia sukupolvenvaihdoksiin perhepiirissä

Suomen Yrittäjät muistuttaa, että omistajanvaihdokset ovat merkittävä haaste yhteiskunnalle. Elinkelpoisten yritysten onnistuneet omistajanvaihdokset ovat yksi eniten suomalaisten työllistymiseen vaikuttavista tekijöistä lähivuosina.

Perheen sisäisissä järjestelyissä voi saada merkittäviäkin sukupolvenvaihdoshuojennuksia.

Tommi Sirviö

Kehityspäällikkö Tommi Sirviö Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä arvioi, että perheenjäsenelle liiketoiminnan myynti tapahtuu yleensä kohtuullisemmin ehdoin kuin ulkopuoliselle.

Yrittäjäjärjestö kannustaa etenkin perhepiirissä tehtäviin sukupolvenvaihdoksiin, muun muassa verotuksellisista syistä.

– Perheen sisäisissä järjestelyissä voi saada merkittäviäkin sukupolvenvaihdoshuojennuksia. Lahjaverot voivat aika minimaalisia, jopa lähes olemattomia. Myyjä-luopujaosapuolelle voi olla, että kaupasta ei tarvitse joissakin tapauksissa maksaa ollenkaan veroa.