Kunnanjohtaja: Kuuslahden koulu voisi säilyä viipalemallilla

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen haluaa näyttää kuntalaisille, että Kuuslahteen kannattaa rakentaa.

Siilinjärvi
Kuuslahden kyläkoulun satavuotiskyltti
Sakari Partanen / Yle

Siilinjärven Kuuslahden kouluratkaisuksi tarjotaan viipalemallia. Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen on tehnyt valtuustoryhmien puheenjohtajille viipalemallin selvittämisestä kompromissiesityksen, joka hyväksyttiin yksimielisesti.

Viipalemallissa olisi tarkoitus hyödyntää nykyisen koulun tiloja kuten liikuntasalia ja keittiötä.

Lötjösen mukaan viipalekoulu olisi joustava.

– Viipaleiden vuokraus olisi joustavaa, niitä voisi vuokrata 10–30 vuotta. Viipaleluokkia voitaisiin lisätä tai vähentää sen mukaan, kasvaako oppilaiden määrä vai väheneekö, Lötjönen perustelee.

Lötjönen haluaa ehdotuksellaan osoittaa kuntalaisille, että Kuuslahteen kannattaa jäädä ja rakentaa.

– Nythän on käyty keskustelua siitä, ettei sinne kannata mitään rakentaa, jos ei ole koulua. Tällä tavalla Kuuslahdella säilyisi koulu ainakin sen kymmenen vuotta, ja sitten voidaan seurata oppilasmäärien kehitystä.

Kiista jatkuu

Tekninen lautakunta päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä teknisen johtajan esityksen, jonka mukaan Kuuslahteen ei rakenneta uutta koulua, vaan oppilaat siirretään Kuopion puolella olevaan Pajulahden kouluun.

Siilinjärven sivistyslautakunta puolestaan ottaa asiaa kantaa ensi viikolla. Lautakunnan puheenjohtaja Merja Oksmanin (kok) mielestä uuden koulun rakentaminen olisi lakkauttamista parempi vaihtoehto.

Lötjösen mukaan sivistyslautakunnan tuleva kanta asiassa painaa enemmän kuin teknisen lautakunnan kanta. Lopullisesti asia päätetään kuitenkin kunnanvaltuustossa.

Osa Kuuslahden koulusta on suljettu sisäilmaongelmien vuoksi.