Herätys: Potkuja vähiten vuosiin, Israelin väitetään iskeneen Syyriaan, etelässä tupruttaa lunta

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
lumisade lumipyry.
Derrick Frilund / Yle

SAK: Irtisanomisia vähiten vuosiin

SAK:n talo Helsingin Hakaniemessä.
Petteri Paalasmaa / AOP

SAK:n keräämien tietojen perusteella irtisanottujen määrä jäi viime vuonna pienemmäksi kuin kertaakaan vuoden 2011 jälkeen. SAK:n laskujen mukaan viime vuonna sai potkut 10 865 palkansaajaa, mikä on lähes 2 000 vähemmän kuin edellisvuonna.

Kultainen Venla löytää kainalonsa illalla

Kultainen Venla patsas
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tv-ohjelmia tehtaillaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Olipa kyse draamasta, komediasta tai keskusteluohjelmista, trendinä on käsitellä ihmisiä lähellä olevia vakavia aiheita avoimesti ja rehellisesti, tosinaan huumorilla höystettynä. Kotimaisen tv-alan Kultainen Venla -palkinnot jaetaan perjantai-iltana.

Obama lopetti kuubalaissiirtolaisten erioikeudet – jatkossa kelpaa vain viisumi

Yhdysvaltain väistyvä hallinto on lakkauttanut yli kaksi vuosikymmentä voimassa olleen, ns. märät jalat / kuivat jalat -linjauksen. Linjaus on tarkoittanut sitä, että kuubalaispakolaiset, jotka ovat päässeet rantautumaan Yhdysvaltain maaperälle, ovat saaneet jäädä maahan, kun taas mereltä tavoitetut on yleensä palautettu takaisin. Jatkossa Yhdysvallat kohtelee kuubalaisia samalla tavalla kuin muitakin ulkomaalaisia, eli Yhdysvaltoihin tulevat kuubalaiset tarvitsevat passin ja viisumin.

Israelin väitetään iskeneen Damaskoksen lentokentälle

Syyrian kartta
Yle Uutisgrafiikka

Damaskoksen sotilaslentokentällä on yöllä tapahtunut voimakkaita räjähdyksiä. Syyrian mukaan Israel on tehnyt ohjushyökkäyksen lentokentälle. Iskun aiheuttamista tuhoista ei ole vielä tietoa. Israel ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa. Israel on Syyrian sodan aikana tehnyt muutamia kertoja hyökkäyksiä Syyrian puolelle. Sen kohteina ovat useimmiten olleet Syyriaa tukevan Hizbollah-liikkeen joukot ja asekuljetukset.

Etelässä tupruttaa lunta

Tänään on melkein koko maassa pakkaspäivä, mutta aivan etelärannikolla jäädään plus-lukemiin. Lunta sataa aivan itärajalla Pohjois-Karjalassa ja Uudellamaalla. Sen sijaan eilen puhkuneet myrskytuulet ovat laantuneet selvästi.