1. yle.fi
  2. Uutiset

"Tosimiehille" uudet ohjeet selkäkipujen ehkäisyyn – video

Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista miehistä kärsii jossain vaiheessa elämäänsä selkäkivuista.

selkäkipu
toimittaja selkäjumppaa
Suomalaisten selkäoireet ovat tutkimusten mukaan lisääntyneet etenkin työikäisillä. Miehet harrastavat naisia vähemmän liikuntaa, joten nyt Selkäliitto on lanseerannut Tosimiehen selkätreenin. Opastamassa fysioterapeutti Kirsi Töyrylä-Aapio Selkäliitosta.

Miehet voivat ehkäistä selkävaivoja muutamalla yksinkertaisella liikkeellä, selvisi perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

– Se oli helppo, huoahti juontaja Nicklas Wancke kokeiltuaan rintarangan kiertoliikettä.

Liikkeitä esitteli lähetyksessä toiminnanjohtaja, fysioterapeutti Kirsi Töyrylä-Aapio Selkäliitosta, joka julkaisi hiljattain miehille uuden oppaan selän treenaamiseen. Vinkkejä selän hoitoon voi katsoa oheisesta videosta.

Töyrylä-Aapio sanoo, että Selkäliitto halusi ohjeistaa nimen omaan miehiä, koska he liikkuvat vähemmän kuin naiset. Miesten elintavat lisäävät riskiä saada selkäkipuja, vaikka naisilla ja miehillä onkin niitä melkein yhtä paljon. Kyse on siitä, että miehet istuvat, tupakoivat ja käyttävät alkoholia naisia enemmän, ja myös nukkuvat vähemmän.

Miesten selkäkivut ovat yleistyneet, ja niistä kärsii yli kaksi kolmasosaa suomalaisista miehistä jossain vaiheessa elämäänsä.

Selkäliitto on selkäsairauksien ennaltaehkäisyyn keskittyvä kansanterveysjärjestö, jonka nettisivuilta voi ladata (siirryt toiseen palveluun) Töyrylä-Aapion esittelemän Tosimiehen selkätreeni -oppaan ilmaiseksi.

Lue seuraavaksi