1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailuautot

Matkailuajoneuvojen myynti kasvoi – kalleimmat luksusautot maksavat jopa 200 000 euroa

Matkailuauton varusteiden pitää olla samanlaiset kuin kotona. Jopa kaasu-uuni ja suihku ovat useissa malleissa mukana.

Kuva: Minna Rosvall / Yle

Matkailuajoneuvojen myynti on lisääntynyt ensimmäistä kertaa vuoden 2009 jälkeen. Myynti kasvoi vuonna 2016 kuudella prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Suurin osa kasvusta tulee matkailuautojen puolelta. Niiden määrä on kasvanut noin 17 prosenttia.

Matkailuajoneuvojen hinnat liikkuvat 15 000 ja jopa 200 000 euron välillä. Turussa käynnissä olevat Caravan-messut on tärkeä myyntitapahtuma. Kauppoja tehdään viikonlopun aikana satakunta. Matkailuajoneuvotuojien puheenjohtaja Bo Karlsson kertoo, että myyjien malliston pitää olla laaja.

– Löytyy todella isoja autoja, jotka ovat luksusta, mutta eniten myyty hintaluokka on 50 000–60 000 euroa. Silloin jokainen tavallinen ihminen voi ostaa sen, kertoo Karlsson.

Autojen varustelu on kehittynyt yhä monipuolisemmaksi.

Matkailuautotuojien puheenjohtaja Bo Karlsson Kuva: Minna Rosvall / Yle

– Jokaisessa autossa on tällä hetkellä melkein samat varusteet kuin kotona. Asiakkaiden vaatimustaso nousee koko ajan. Kaasulevyt ja jopa kaasu-uunit löytyvät autoista. Suihkuunkin pitää päästä. Jos leirintäalueella ei ole julkisia suihkuja, pitää päästä peseytymään, kertoo Karlsson.

Kuva: Minna Rosvall / Yle

Karavaanareiden vuosi alkaa Turusta

Karavaanareiden toimintavuosi avataan perinteisesti Turun Caravan-messujen yhteydessä. Perjantain avajaisissa karavaanareiden valtakunnallinen edunvalvoja SF-Caravan julkisti vuoden leirintäalueet, karavaanarin ja yhdistyksen.

Suomen parhaiksi leirintäalueiksi karavaanarit valitsivat Wanhat Wehkeet Myllyjoki Campingin Karstulasta ja Kankaanpäässä sijaitsevan SFC-Kuninkaanlähteen.

Vuoden karavaanariksi nimettiin riihimäkeläinen Antti Henttonen. SF-Caravan Naantali on vuoden karavaaniyhdistys.

SF-Caravanin jäsenmäärä on 63 121. Liitolla on 78 yhdistystä ympäri maan.

Kaasuliesi matkailuautossa Kuva: Minna Rosvall / Yle