Betonimestarit sai ison tilauksen Ruotsista – palkkaa lisää työvoimaa Iisalmeen

Konserni toimittaa elementtejä BillerudKorsnäs-yhtiön uuteen kartonkitehtaaseen.

Iisalmi
Betonielementtiä raudoitetaan Betonimestareiden tehtaalla Iisalmessa
Yle

Iisalmelainen Betonimestarit Oy on sopinut merkittävästä elementtitoimituksesta Ruotsiin rakennettavalle uudelle kartonkitehtaalle.

Betonimestarit valmistaa, toimittaa ja asentaa betonielementit sekä teräsrakenteet BillerudKorsnäs-yhtiön uuteen tehtaaseen lähellä Karlstadin kaupunkia. Uusi tehdas tulee valmistamaan nestekartonkia Aasian markkinoille.

Vuoden kestävä toimitusurakka alkaa helmi–maaliskuussa. Se tuo työtä Suomen lisäksi myös saman konsernin tehtaille Viron Tarttoon ja Latvian Riikaan.

Suomessa Betonimestarit-ryhmään kuuluu tuotantolaitokset Iisalmessa, Haapavedellä, Nastolassa, Turussa ja Paraisilla. Tilaus työllistää noin viidenneksen Betonimestarit-ryhmän työvoimasta Suomessa vuoden ajan.

Työntekijöitä on noin 220, josta Iisalmessa noin 70. Tilaus tuo Iisalmeen 5–10 uutta työpaikkaa, kertoo toimitusjohtaja Seppo Saarelainen.

Kohteeseen toimitetaan elementtejä noin 80 000 tonnia. Betonimestareiden tiedotteen mukaan toimituksen määrää kuvastaa se, että rekkakuljetuksina kuljetusletkan pituus olisi 75 kilometriä. Kuljetuksissa hyödynnetään maanteiden lisäksi rautateitä ja laivaliikennettä.

Betonimestarit on nykyisin osa virolaista AS TMB -konsernia. Yhteenliittymän vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa, josta Suomen osuus on noin puolet.