13-vuotias Teresa ei löytänyt marsuilleen sopivia tarvikkeita, ryhtyi yrittäjäksi – "Läppärirahat on pian koossa"

Lemmikkimarsuille sopivien tuotteiden puute sai Teresa Myllylän perustamaan oman pieneläintarvikeyrityksen. Nyt ajatuksissa siintää jo Marsumarketin laajentaminen.

yrittäjyys
Teresa Myllylä pyöritää pieneläintuotteita myyvää Teresan Marsumarkettia kotonaan.
Teresa Myllylä perusti pieneläintarvikkeita myyvän Teresan Marsumarketin syksyllä.

Pieneläintarvikkeita myyvä Teresan Marsumarket on ehtinyt puolen vuoden aikana lunastaa paikkansa alan harrastajien keskuudessa.

13-vuotiaan koululaisen bisnesidea lähti liikkeelle Teresa Myllylän omista tarpeista, kun lemmikkimarsuille Honeylle ja Lolalle ei löytynyt Suomesta sopivia tarvikkeita.

– Kaikki alkoi sopivien herkkujen ja tarvikkeiden puutteesta. Netin tavaravalikoimista löytyi paljon enemmän tuotteita ja erilaisia herkkuja kuin täältä, Teresa sanoo.

Yrityksen pyörittäminen opettanut uusia asioita

Kotonaan Oulussa kauppaa pitävä koululainen saa tarvittavaa apua yrittäjä isältään. Jaakko Myllylä vastaa alaikäisen tyttärensä yrityksestä, mutta Teresa päättää itse liiketoiminnasta.

– Olen antanut tytölle samoja neuvoja kuin aikuisillekin: verotukseen ja hinnoitteluun liittyviä asioita. Samalla Teresa oppii miten yhteiskunnan rattaat pyörivät, ja se on hyvää treeniä tulevaisuutta varten.

En minä ala summista puhumaan.

Teresa Myllylä

Teresa kertoo asioista tottuneesti, ja edes televisiokameran edessä tehty haastattelu ei häiritse keskittymistä. Koulunkäyntiä yrityksen pyörittäminen ei ole haitannut, päinvastoin.

– Koulun kannalta tästä ollut paljon hyötyä. Olen oppinut käyttämään muun muassa Exceliä tuotteiden hinnoitteluun ja voiton laskemiseen. Lisäksi kielitaito on kohentunut tilauksia ulkomaille tehtäessä.

Marsumarketin tuotevalikoimasta löytyy yrttikakkuja, kasvisten makuisia herkkutikkuja, herkkukeksejä, ruokakuppeja ja jyrsijöille tehty iglu.
Juha Hintsala / Yle

Igluilla kysyntää, laatuun panostetaan

Pieneläinten herkkukeksit, kasvisten makuiset herkkutikut, yrttikakut, ruokakupit ja c-vitamiinilisät ovat kysyttyä tavaraa Teresan Marsumarketissa. Myynnissä on lähes sata pieneläimille tarkoitettua tuotetta.

Omien kokemusten perusteella Teresa haluaa panostaa hinnan ohella myös tavaran laatuun.

– On tärkeää, että tuotteet ovat turvallisia käyttää. En halua myydä mitään väriaineita sisältäviä ruokia. Eläinten mielestä kaikkein parhaimman makuisia ovat ne tuotteet, jotka ovat mahdollisimman luonnollisia, Teresa tietää.

Teresa on puuhaillut marsujen kanssa jo vuosia, Honey ja Lola ovat hyvin seurallisia ja oppivaisia. Marsujen touhuja onkin taltioitu aina Youtubea myöten.

– Niiden kanssa on kiva käydä näyttelyissä ja marsujen avulla olen saanut tosi paljon uusia kavereita.

Ruoat pussitetaan isoista pusseista asikkaiden toiveiden mukaisesti.
Juha Hintsala / Yle

Liikevaihto ja uudet bisnesideat

Kun Teresalta kysyy hänen yrityksensä liikevaihdosta, vastaus tulee kuin ammattilaisen suusta.

– En minä ala summista puhumaan, mutta minulle se on ihan riittävä. Pian on jo läppärirahat koossa, ja loput rahat säästän tulevaisuutta varten.

Tuotteitaan Teresa myy yrityksensä Facebook-sivujen kautta, ja neljä kertaa vuodessa järjestettävissä pieneläinnäyttelyissä. Nyt osa Marsumarketin valikoimasta on myyty jo loppuun.

– Kotiovelta käydään hakemassa aika paljon tuotteita, ja tietysti postitan tavaraa tilaajille. Näyttelyissä kauppa on myös käynyt hyvin.

Uusista bisnesideoista ja tulevaisuuden suunnitelmista Teresalla on mielessään selkeä käsitys.

– Haluaisin omat liiketilat yritykselle ja myös entistä laajemman valikoiman. Mukana voisi olla muittenkin eläinten tarvikkeita, kuten koirien ja kissojen juttuja, toteaa tarmokas pieneläintarvikeyrittäjä.