Hyppää sisältöön

Kultainen Venla -gaala: Marja Hintikka Live, Arman Pohjantähden alla, SuomiLOVE ja Arvi Lind palkittiin

Televisioalan Kultainen Venla -palkinnot on jaettu Kansallisoopperassa.

Kultainen Venla: Marja Hintikka omisti palkinnon Suomen äideille ja isille
Kultainen Venla: Marja Hintikka omisti palkinnon Suomen äideille ja isille

Viime vuoden parhaat tv-ohjelmat ja niiden tekijät palkittiin perjantai-iltana Kultaisilla Venloilla. Gaala järjestettiin Kansallisoopperassa.

Parhaan ajankohtais- ja asiaohjelman palkinnon voitti Nelosen dokumenttisarja Arman Pohjantähden alla.

Arman Alizad Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Parhaana keskusteluohjelmana gaalassa palkittiin Ylen esittämä, lapsiperheiden elämää käsittelevä Marja Hintikka Live. Ohjelman vetäjä Marja Hintikka omisti palkintonsa suomalaisille äideille ja isille.

– Te teette maailman tärkeintä työtä. Te kasvatatte uutta sukupolvea tähän maahan, Hintikka sanoi kiitospuheessaan.

Parhaan musiikkiviihdeohjelman palkinnon sai Ylen SuomiLOVE. Parhaan lasten- ja nuortenohjelman palkinnon sai mielenterveysongelmia käsittelevä Sekasin. Myös se on Ylen ohjelma, samoin kuin parhaan komedia- ja sketsiohjelman palkinnon saanut Noin viikon uutiset ja parhaana viihdeohjelmana palkittu Sohvaperunat.

Paras seurantareality-kategoriassa palkittiin Nelosen Kadonneen jäljillä ja paras kilpailureality-kategoriassa MTV3:n tositelevisiosarja Huippujengi, jossa julkisuuden henkilöt vietiin kiipeilemään Andien vuoristoon.

Parhaana käsikirjoittajana palkittiin Tiina Lymi käsikirjoittamastaan draamakomediasarjasta Kohtuuttomuuksia.

Parhaan ohjaajan palkinnon puolestaan sai Niko Nykänen, joka on ohjannut Voice of Finlandin, Emma-gaalan, Kultainen Venla -gaalan sekä Talent Suomen suorat lähetykset.

Parhaana draamasarjana palkittiin Ylen Sorjonen.  Lisäksi sarjan pääosien esittäjät Ville Virtanen ja Anu Sinisalo saivat parhaan mies- ja naisnäyttelijän palkinnot.

Anu Sinisalo ja Ville Virtanen. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Voittajat valitsee tv-alan ammattilaisista koostuva Televisioakatemia ry:n jäsenistö.

Myös yleisö sai äänestää mielestään parasta tv-ohjelmaa ja esiintyjää. Parhaaksi esiintyjäksi yleisö äänesti jo kolmatta kertaa Arman Alizadin. Parhaaksi ohjelmaksi puolestaan äänestettiin sairaalasarja Syke. Yleisöääniä annettiin tänä vuonna ennätyksellisesti yli 86 000.

Sairaalasarja Syke oli yleisön suosikkiohjelma. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu

Arvi Lindille ja Pertti "Humppis" Humppilalle elämäntyöpalkinnot

Pertti Humppila ja Arvi Lind.

Kultaiset Venlat elämäntyöstään saivat Arvi Lind ja Pertti ”Humppis” Humppila.

Arvi Lind aloitti työnsä Yleisradiossa jo 1960-luvulla ja teki päätyönsä uutisankkurina. Päätyönsä ohella Lind on esiintynyt useissa viihde-, opetus-, ja lastenohjelmissa sekä elokuvissa. Hän toimi myös kouluttajana ja suomen kielen huoltajana.

Pertti ”Humppis” Humppila aloitti uransa toimittajana ja juontajana MTV:n viihdetoimituksessa vuonna 1985. Hän on toimittanut ja ohjannut vuosien saatossa lukuisia viihdeohjelmia Lauantaitansseista Levyraatiin ja lukuisista Telvis-gaaloista missikisoihin.

Voit palata Venla-voittajiin ja gaalatunnelmiin Ylen Areenassa.