WSJ: Trump vihjaa Venäjä-pakotteiden poistamisesta

Donald Trump sanoi haastattelussa, että Venäjän avunanto esimerkiksi terrorismin vastaisessa sodassa saattaa johtaa pakotteiden poistamiseen.

Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump kuvattuna Trump Towerissa pitämässään lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.Spencer Platt / AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump sanoo harkitsevansa Venäjä-pakotteiden poistamista, mikäli Venäjä tekee yhteistyötä. Trump kertoi kannastaan Wall Street Journal -sanomalehden haastattelussa.

– Jos tulemme toimeen, ja jos Venäjä todella auttaa meitä, miksi kukaan pitäisi pakotteita voimassa, jos joku todellakin tekee hyviä asioita, Trump sanoi.

Trumpin mukaan avunanto koskee erityisesti terrorismin vastaista taistelua ja muiden Yhdysvalloille tärkeiden päämäärien saavuttamista. Trump kuitenkin sanoi, että pakotteet pysyvät voimassa ainakin jonkin aikaa.

Trump sanoi tapaavansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin melko pian 20. tammikuuta olevien virkaanastujaistensa jälkeen.

– Olen ymmärtänyt, että hän haluaa tavata, ja se sopii minulle ehdottomasti, Trump sanoi.

Lisäksi Trump kommentoi Kiinaa sanoen, että hän ei sitoudu yhden Kiinan periaatteeseen, ellei näe selkeää kehitystä Kiinan valuutta- ja kauppakäytännöissä.

Trump suututti Kiinan ottamalla vastaan onnittelupuhelun vaalivoitostaan Taiwanin johtajalta. Yhdysvallat on vuosikymmeniä varonut ärsyttämästä Kiinaa ja ollut siksi varovainen Taiwanin suhteen.

Lähde: Reuters