Omaiset vastaavat pahaan hyvällä – Imatran kolmoissurman uhrien läheiset tukevat mielenterveystyötä

Imatralla halutaan mennä yhdessä eteenpäin - ilman pelkoa ja katkeruutta.

mielenterveys
Imatralaiset ovat tuoneet kynttilöitä surmapaikalle.
Tommi Parkkinen / Yle

Imatran kolmoissurman tapahtumista on aikaa reilu kuukausi. Nyt Imatralla toivotaan, että kaupunkilaiset kokoontuisivat yhteen mennäkseen eteenpäin. Samalla ampumatragediaa ja siihen johtaneita syitä ei pidä unohtaa.

Lauantaina Yhdessä eteenpäin Imatra (siirryt toiseen palveluun) -tapahtumassa Koskenpartaalla esittäytyy omaisten perustama yhdistys Valon Vuoksi - Annen, Katrin ja Tiinan muisto (siirryt toiseen palveluun). Se vaalii kolmen surmatun naisen muistoa vaikuttamalla mielenterveystyössä.

Valon Vuoksi edistää mielenterveysongelmaisten pääsyä helpommin hoitoon. Yhdistys tulee olemaan aktiivisesti yhteydessä päättäjiin ja viranomaisiin.

Lappeenrantalaisen Kaisa Juntusen sisko oli yksi menehtyneistä. Hän ja yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Leminen olivat toisistaan tietämättä miettineet samanlaista ajatusta yhdistyksestä.

– Tällainen tapahtuma ei saa toistua, ja siksi haluamme muutoksia mielenterveystyöhön, Juntunen kertoo.

– Se, ettei saa katkeroitua, on tietoinen valinta ja päätös.

Vaikka tapahtumasta uutisointi on kadonnut jo lööpeistä, omaiset ja imatralaisille suru on edelleen läsnä, Juntunen muistuttaa.

Lauantai-illan tapahtumassa halukkaat voivat laskea kynttilät seppeleiden juurelle. Paikalla on SPR:n vapaaehtoisia ja Imatran seurakunnan työntekijöitä, jotka toimivat henkisenä tukena.

Yhdessä eteenpäin Imatra -tapahtuma järjestetään Imatran Koskenpartaalla lauantaina 14.1. klo 19 – 20.