Tämä on tosi tarina – Yhdysvalloissa löytyi 18 vuotta sitten vauvana varastettu nuori nainen

Kamiyah Mobley varastettiin äidiltään Yhdysvaltain Floridassa muutaman tunnin ikäisenä vauvana 18 vuotta sitten. Nyt nuoren naisen biologinen perhe iloitsee tämän löytymisestä.

DNA
Kamiyah Mobleyja Gloria Williams
Gloria Williams (kuvassa vasemmalla) varasti vain kahdeksan tunnin ikäisen Kamiyahin (kuvassa oikealla) tämän biologiselta äidiltä 18 vuotta sitten.Jacksonville Sheriff's Office / EPA, Yle Uutisgraiikka

Kamiyah Mobleyn biologinen isoäiti, Velma Aiken on iloinen. Hän on saanut tietää, että 18 vuotta sitten kadonnut lapsenlapsi on elossa ja voi hyvin.

– Kamiyah kertoi puhelimessa näyttävänsä isältään. Hän kuulosti niin älykkäältä ja fiksulta, että maltan tuskin odottaa tapaamistamme, Aiken kertoo.

Velma Aiken.
Isoäiti Velma Aiken odottaa lapsenlapsensa näkemistä.

Nuori nainen, Kamiyah Mobley sai perjantaina 13. tammikuuta tietää oikean henkilöllisyytensä. DNA-testeissä varmistui, että hän todella on Kamiyah Mobley eikä Alexis Manigo, jonka nimiseksi nuori nainen on luullut itseään 18 vuotta.

Samalla Kamiyah Mobleylle selvisi, että nainen, jota Kamiyah on luullut äidikseen 18 vuotta, onkin varastanut hänet toiselta naiselta, Kamiyahin biologiselta äidiltä.

Kamiyah Mobley syntyi vuonna 1998 Floridassa, Jacksonvillessä. Pian vauvan syntymän jälkeen huoneeseen tuli sairaanhoitajaksi esittäytynyt nainen, joka sanoi, että vauva täytyy viedä tutkimuksiin kuumeen takia.

Tuolloin vain kahdeksan tunnin ikäinen, vauvannuttuun kääritty Kamiyah katosi biologisen äitinsä elämästä 18 vuodeksi.

Kamiyahin biologinen äiti hälytti vartijat, mutta vauvaa ei koskaan löytynyt. Häntä etsittiin myöhemmin laajalti, mutta tuloksetta. Kunnes viranomaiset löysivät Etelä-Carolinan Walterborosta 300 kilometrin päässä Floridan Jacksonvillestä tytön, joka oli syntynyt samana päivänä kuin Kamiyah, mutta tällä oli vain eri nimi, Alexis Manigo.

Viranomaiset alkoivat vihjeiden perusteella tutkia tapausta ja nuoren naisen henkilöllisyyspapereihin tarvittavat asiakirjat paljastuivat väärennetyksi. DNA-tutkimusten jälkeen varmistui, että Alexis onkin 18 vuotta sitten varastettu Kamiyah Mobley.

Kamiyah Mobleyn varasti nyt 51-vuotias Gloria Williams, jota uhkaa elinkautinen vankeustuomio sieppauksen takia.

Lähteet: CBS, BBC