Lehti: Trump suunnittelee Putinin tapaamista Islannissa

The Sunday Times -lehden tiedot perustuvat nimettöminä pysytelleisiin brittiviranomaisiin.

Donald Trump
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien välinen puhelu varmistui lauantaille.Yle Uutisgrafiikka, lähteet: Nigel Roddis / EPA ja Maxim Shemetov / EPA

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump aikoo pitää huippukokouksen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa pian virkaanastujaistensa jälkeen, kertoo The Sunday Times -lehti.

Lehden mukaan kokouksen todennäköinen järjestämispaikka olisi Islanti. Se jäljittelisi Ronald Reaganin Reykjavikin-vierailua 1986, jolloin Reagan tapasi Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatshovin. Lehti perustaa tietonsa nimettömiin brittiviranomaislähteisiin.

Trumpin tiedottaja Sean Spicer on kuitenkin kiistänyt asian Twitter-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

Sunday Timesin mukaan Trumpin on määrä liennyttää maiden välisiä suhteita sekä keskustella ydinaseiden rajoittamisesta. Lehden mukaan Moskovan on vielä määrä hyväksyä tapaaminen.

Islannissa suunnitelmat eivät ole tiedossa eikä asiaa ole tiedusteltu virallisesti, mutta maa sanoo olevansa valmis isännöimään kokousta, jos pyyntö tulee.

– Jos Washingtonin viranomaiset tekevät virallisen pyynnön Islannin hallitukselle huippukokouksen järjestämiseksi, me suhtaudumme siihen positiivisesti ja yritämme osaltamme parantaa Yhdysvaltain ja Venäjän suhteita, sanoi Islannin ulkoministeri Gudlaugur Thor Thordarson mbl.is -uutissivustolla.

Lähde: AFP