Boeing 747 -rahtikone syöksyi asuinalueelle Kirgisiassa – ainakin 32 kuollut

Rahtikone oli laskeutumassa Manasin kansainväliselle lentokentälle lähellä pääkaupunki Biškekiä. Koneessa ei ollut miehistön lisäksi muita matkustajia.

lento-onnettomuudet
Pelastustyöntekijät tutkivat onnettomuuspaikka Biškekissä.
Kirgisialaiset pelastustyöntekijät tutkivat onnettomuuspaikka Biškekissä maanantaina.Vyacheslav Oseledko / AFP

Turkkilainen rahtikone on syöksynyt keskelle asutusta Kirgisian pääkaupungin Biškekin lähellä. Ainakin 32 ihmistä on kuollut. Viranomaisten mukaan uhriluku voi vielä nousta.

– Lentokone syöksyi taloihin ja tappoi kokonaisia perheitä. Taloista ei ole jäljellä mitään. Monet olivat nukkumassa, silminnäkijä kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Valtaosa kuolleista on paikallisia asukkaita. Kuolleiden joukossa on ainakin kuusi lasta. Hätätilaministeriön arvion mukaan 43 taloa vahingoittui onnettomuudessa.

Lentokoneen neljästä miehistön jäsenestä yksi selvisi turmasta, mutta hän kuitenkin matkalla sairaalaan, uutistoimisto Tass kertoo. Lentokoneessa ei ollut miehistön lisäksi muita matkustajia.

Kirgisian kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Lentokone yritti laskeutua sankassa sumussa

Onnettomuus tapahtui maanantaina puoli neljän tienoilla Suomen aikaa. Alueella oli sankka sumu.

Boeing 747 -mallinen rahtikone oli laskeutumassa Biškekin lähistöllä sijaitsevalle Manasin kansainväliselle lentokentälle. Se oli hätätilaministeriön mukaan lähtenyt matkaan Kiinan Hong Kongista.

Kone kuului turkkilaiselle ACT-rahtilentoyhtiölle. Kirgisian viranomaiset väittivät aikaisemmin, että kone olisi ollut Turkish Airlines -yhtiön.

Kanadalainen toimittaja ja lentokoneharrastaja välitti Twitterissä paikallisen median julkaisemia kuvia tapahtumapaikalta.

Korjattu 16.1.2017 klo 9.14 uutistoimistojen välittämä virheellinen tieto lentoyhtiöstä.

Lähteet: Reuters, Tass, AFP