Ilosaarirock muuttuu kolmipäiväiseksi – Joensuun rokkiviikko pitenee

Ensi kesän Joensuun rokkiviikko alkaa Ilovaarirockilla ja päättyy kolmipäiväiseen Ilosaarirockiin.

festivaalit
Ilosaarirockin yleisöä
Ilosaarirock kesällä 2016.Yle

JoensuuJoensuussa heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock-festivaali muuttuu kolmipäiväiseksi. Aikaisemmin varsinainen festivaali on järjestetty kaksipäiväisenä lauantaina ja sunnuntaina. Ennen festivaalia on pidetty perjantaina Sulo- ja Töminä -klubit, joihin on ollut erillinen sisäänpääsymaksu.

– Muutosta on mietitty jo vuosien ajan. Erilliset klubit ovat herättäneet jonkin verran hämmennystä etenkin muualta tulevien keskuudessa, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo

Varis kertoo, että kolmipäiväisen festivaalin vuoksi artistibudjettia on nostettu, jotta myös perjantaille on mahdollista saada ulkomaisia esiintyjiä.

– Sulo-klubi on painottunut kotimaisiin artisteihin, mutta nyt perjantai on täysi festivaalipäivä. Meillä on mahdollisuus saada myös ulkomaisia artisteja perjantaille.

Vastaava tuottaja Petri Varis toteaa, että muutoksen myötä Sulo-klubi jäänee kokonaan pois, mutta perinteisen Töminä-klubin tulevaisuutta mietitään yhä.

Ilosaarirockin pidentymisen myötä myös koko Joensuun rokkiviikon aikataulua on muutettu. Ilovaarirock ja Vekararock järjestetään ensi kesänä Ilosaarirockia edeltävänä viikonloppuna. Tapahtumaviikonloppujen välissä Joensuussa järjestetään koko perheelle suunnattu kaupunkifestivaali Pop-katu.

Ilosaarirock-festivaalin lipunmyynti alkaa tänään maanantaina. Ensimmäiset artistijulkistukset tehdään viikon kuluttua maanantaina.

Asiasta ensimmäisenä kertoi Sanomalehti Karjalainen.