Kolmepäiväisessä Ilosaarirockissa kuullaan aiempaa enemmän ulkomaalaista musiikkia

Ilosaarirockin kasvaessa kolmipäiväiseksi tapahtumaksi myös festivaalin painopiste muuttuu.

Ilosaarirock
Yleisöä Sannin keikalla Ilosaarirockissa 2016.
Esa Huuhko / Yle

Joensuussa heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock-festivaali muuttuu kolmipäiväiseksi. Perjantaina on aiempina vuosina järjestetty muun muassa Sulo-klubi, jonka pääpainona on ollut suomalainen musiikki.

Nyt Ilosaari panostaa tukevasti ulkomaisiin artisteihin.

– Meille mahtuu nyt enemmän ulkomaalaisia kovan luokan artisteja, ja niitä myös tulee. Kansainvälinen ohjelmisto tulee kasvamaan, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis toteaa.

Yksi syy muutokseen olivat kävijöiden toiveet.

– Asiakkaat ovat usein kysyneet, että miksi perjantaina ei ole laajempaa tarjontaa. Olemme menneet perjantaina ikään kuin puoliteholla ja tätä muutosta on pohdittu pitkään. Festivaali on menestynyt hyvin ja nyt oli sopiva hetki toteuttaa muutos, Varis kertoo.

Lippujen hinnat eivät nouse viime vuodesta, mutta luvassa on entistä kansainvälisempi musiikkikattaus.

Pop-kadulla puhaltavat muutoksen tuulet

Ilovaarirock ja Vekararock järjestetään ensi kesänä jo Ilosaarirockia edeltävänä viikonloppuna. Tapahtumaviikonloppujen välissä Joensuussa järjestetään kaupunkifestivaali Pop-katu.

Festivaaliyhdistyksen puheenjohtaja Cecilia Riikonen näkee Ilosaaren päivien järjestykseen tulleet muutokset hyvänä asiana.

– Meidän kävijäkuntamme on vakiintunut, sillä Pop-kadulla halutaan huomioida koko perhe. Näin tulemme tekemään myös jatkossa, Riikonen kertoo.

– Me olemme muutosten edessä joka tapauksessa, koska Joensuun tori on remontissa seuraavat kaksi vuotta, Riikonen summaa.