1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. The Voice of Finland

Voice of Finland -pankin räjäyttänyt Saija Saarnisto vasta aloittelee estradeilla

Yleisön, somen ja Voice of Finland -laulukisan tuomarit 13.1. villinnyt Saija Saarnisto ei ole ehtinyt kerätä itselleen suurta esiintymiskokemusta. Kokkolalaistyttö lähti kisaan itse asiassa siksi, että esiintymisjännitys karsiutuisi.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Saija Saarniston veto Autumn Leaves (siirryt toiseen palveluun) Nelosen laulukisassa sai kauden ensimmäisessä Ääni ratkaisee - jaksossa (siirryt toiseen palveluun)kaikkien tähtivalmentajien tuolit kääntymään.

Suosiostaan yllättynyt Saarnisto vastailee kysymyksiin työpäivän lomasta, Keski-Pohjanmaan yrittäjien toimistolta. Itse kisaan osallistuminen ei todellakaan ole ollut määrätietoisen ponnistelun tulos.

– Olen monta vuotta ajatellut, että pitäisi hakea kisaan, mutta en ole uskaltanut. Nykyinen laulunopettajani Kirsi Koivisto (Keski-Pohjanmaan) opistolta neuvoi pyrkimään. Suuri kisa voisi auttaa jännittämiseeni, hymähtää Saija Saarnisto hämillisen tuntuisesti.

Kokemus vie jännitystä

Tummaääninen laulajatar on opiskellut laulua Kokkolassa Rokkikoulussa ja nyt pari kertaa kuussa Kirsi Koiviston johdolla. Musikaalisuuden Saija arvelee tulleen isän puolelta suvusta.

Nyt kun suosiota on kertynyt, Saija aikoo tähdätä mahdollisimman pitkälle. Laulutuntien ohella Saarnisto on esiintynyt suuren yleisön edessä vain Rokkikoulun 30-vuotisjuhlassa Snellman-salilla.

Mitä enemmän tekee, sitä paremmin tottuu jännitykseen.

Saija Saarnisto

– Mitä enemmän tekee, sitä paremmin tottuu jännitykseen. Oli aluksi kova pala mennä lavalle Voice of Finlandissa, tunnustaa kokkolalaiskisaaja.

Adelea? Ehkäpä...

Tähän mennessä olemme kuulleet Saijalta rauhallisia kappaleita. Niitä kuullaan jatkossakin. Kisa pistää tietenkin miettimään, voisiko esittää muunkinlaisia kappaleita. Mieluiten artisti on julkisesti esittänyt miesten laulamia biisejä, ainoastaan kotona kuullaan esimerkiksi Adelea.

– Adele on mahtava laulaja, olisi kiva pystyä laulamaan yhtä hyvin. Alttoääneen hänen kappaleensa sopisivatkin. Katsotaan sitten jatkossa, toteaa Saarnisto.

– Perjantaina puhelin räjähti kivasta palautteesta, se oli tosi mukavaa. Olin siitä tosi yllättynyt. Kiitos kaikille!