Puolan Kaczyński aikoo nuhdella Merkeliä Saksan mediasta

Puolan valtapuolueen johtaja Jaroslaw Kaczyński on hyvin huolestunut siitä, että Saksan media arvostelee Puolan johtoa.

Puola
Laki ja oikeus -puolueen puheenjohtaja Jarosław Kaczyński antaa onnittelusuudelman Beata Szydłoalle.
Laki ja oikeus -puoluetta johtava Jarosław Kaczyński onnitteli pääministeriksi noussutta puoluetoveriaan Beata Szydłoa. Pawel Supernak / EPA

Puolan vahva mies Jaroslaw Kaczyński aikoo moittia Saksan tiedotusvälineiden kirjoittelua liittokansleri Angela Merkelille näiden tavatessa.

Kaczyński sanoi maanantaina, että Merkel kantaa osaltaan vastuun Saksan median Puolan hallitukseen kohdistamasta kriittisyydestä.

Tarkalleen ottaen Puolan valtapuolueen johtaja sanoi, että saksalaisten tiedotusvälineiden mielipide Puolasta on haitallinen.

Tämän hän aikoo kertoa Merkelille, kun nämä mahdollisesti tapaavat liittokanslerin Puolan vierailun yhteydessä helmikuussa.

Kaczyński sanoi radiohaastattelussa olevansa hyvin huolestunut siitä, että Saksan media arvostelee Puolaa.

Hänen mielestään media on lojaali Merkelin hallitukselle ja siksi Merkel kantaa asiassa osavastuun.

– Minun on kerrottava liittokanslerille, että Saksan on päätettävä millaiset suhteet se haluaa pitää Puolan kanssa. Toinen maa ei voi kyseenalaistaa toisen mainetta ja samalla olettaa kahdenvälisten suhteiden pysyvän hyvinä.

Kaczyńskilla ei ole virallista asemaa hallituksessa, mutta hallitseva Laki ja oikeus -puolue toimii hänen ohjeidensa mukaisesti.

Muun muassa Puolassa tehdyt sananvapautta rajoittavat päätökset ja oikeuslaitoksen toimintaan puuttuminen aiheuttavat Euroopan unionissa suurta huolta.

_AP _