1. yle.fi
  2. Uutiset

Karkkitehdas saa lainojaan anteeksi – tulipalo tuhosi hallin ja koneet marraskuussa

Kivijärven kunta on antamassa merkittävän tuen makeistehdas Candywellille toiminnan jatkamiseksi. Kunta antaa lainoja anteeksi yli 65 000 euron edestä.

talous
CandyWellin tehtaan tulipalo Kivijärvellä.
Pauliina Tolvanen / Yle

Akordia eli lainojen ja korkojen anteeksianto toteutuu, kun yrityksen tuotanto on käynnistynyt uudestaan.

Yritys haki itse kunnalta akordiaa, koska karkkitehtaan tehdasrakennus paloi marraskuun puolivälissä. Palossa tuhoutuivat täysin niin koneet, kalusteet kuin varasto.

Yhtiön omistajien mielestä toiminnan uudelleen käynnistäminen vaatii rahoituspohjan saneeraamista, että toiminta voi jatkua kannattavalla pohjalla.

Yrityksen vakuutukset eivät korvaa kaikkia vahinkoja, mutta yhtiön omistajat olisivat halukkaita jatkamaan toimintaa Kivijärvellä.

Omistajien mukaan yhtiö on saanut useita yhteydenottoja, joissa on ehdotettu toiminnan siirtämistä muualle. Yhtiön omistajat pitävät toiminnan jatkamisen ja edelleen kehittämisen edellytyksenä myös kunnan tukea – olipa toimipiste sitten missä hyvänsä.

Kivijärven kunnanhallitus päätti lainojen anteeksiannosta maanantaina. Kunta haluaa tukea työpaikkojen säilymistä, sillä 22 vuotta Kivijärvellä toiminut karkkitehdas on työllistänyt 4-5 kuntalaista.

Lue seuraavaksi