Maksullisuus vähensi hakijoita Itä-Suomen yliopiston maisteriohjelmiin – silti yli 900 hakemusta

Hakemuksista noin 80 prosenttia tuli aiempien hakujen tapaan EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

Itä-Suomi
Itä-Suomen yliopisto.
Kaisu Lötjönen / Yle

Itä-Suomen yliopisto on tyytyväinen englanninkielisten maisteriohjelmien hakijamääriin.

Hakemusten määrä kuitenkin laski odotetusti viime vuodesta, koska opinnot muuttuvat elokuussa maksullisiksi EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville. 19 maisteriohjelmaan tuli viime perjantaina päättyneessä haussa reilut 900 hakemusta.

Eniten hakemuksia tuli Afrikasta ja Aasiasta ja paljon myös Suomesta. Hakemuksista noin 80 prosenttia tuli aiempien hakujen tapaan EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

– Itä-Suomen yliopistoon hakeneiden määrä on verrannollinen muiden monialaisten yliopistojen tulokseen, ja voimmekin olla varsin tyytyväisiä hakemusten määrään, sanoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Erityisen suosittuja ohjelmia hakijoiden keskuudessa tänä vuonna olivat metsätieteen, kansanterveystieteen ja kemian maisteriohjelmat. Hakijat valitaan maaliskuun loppuun mennessä ja he saavat samalla tiedon mahdollisesta apurahasta. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan toukokuun puoliväliin mennessä.

Maksu vieraskielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa on 8 000–20 000 euroa. Maksut vaihtelevat tiedekunta- ja ohjelmakohtaisesti.

Vuosi sitten Itä-Suomen yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien hakuaika oli kaksi viikkoa pidempi kuin nyt. Tuolloin samassa ajassa hakemuksia tuli yliopiston mukaan noin 1 100 ja koko hakuaikana noin 1 400.