Axl Smith astuu oikeuden ja median eteen – Yle seurasi hetki hetkeltä

Juontaja Axl Smithille luetaan syytteet lähes 40 rikoksesta. Pääseekö yleisö oikeudenkäyntiin ja mitä muuta oikeustalolla tapahtuu? Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen twiittasi Helsingin käräjäoikeudesta.

Axl Smith
Salakatselusta syytetty tv-juontaja Axl Smith saapuu Helsingin käräjäoikeuteen 18. tammikuuta.
Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti, jossa Axl Smithiä syytetään 32 salakatselusta, 3 kunnianloukkauksesta ja 2 yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Smith ei ole vielä kommentoinut syytteitään millään tavoin.

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään laaja oikeudenkäynti, jossa Smithiä syytetään 32 salakatselusta, 3 kunnianloukkauksesta ja 2 yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Smith ei ole kommentoinut syytteitään millään tavoin tätä päivää aiemmin.

Smithin oikeusavustaja Markku Salonen on sanonut aiemmin, että Smith kommentoi syytteitään vasta oikeudenkäynnissä eli tänään. Tänään selviää sekin, vaatiiko Smith oikeudenkäyntiään salaiseksi. Syyttäjä on ilmoittanut jo aiemmin vaativansa salaista käsittelyä.

Pääsevätkö yleisö ja media seuraamaan oikeudenkäyntiä? Saavatko toimittajat olla oikeussalissa, kun syyttäjä lukee haastehakemuksensa eli oman näkemyksensä siitä, miten epäillyt rikokset ovat tapahtuneet? Ylen oikeustoimittaja (@PaiviHapponen) seurasi oikeudenkäyntiä Twitterissä.

Päivitetty 10.11.2017. Poistettu twiitit jutusta.