Sarjahukuttajasta jo paljon havaintoja – poliisi harkitsee tuntomerkkien julkaisemista

Vaikka todistajat pelkäsivät miestä, poliisi ei hovioikeuden päätöksen vuoksi pidä todistajien suojelua tarpeellisena.

henkirikokset
Vastaaja ja asianajaja oikeussalissa.
Marja-Liisa Kämppi / Yle

Poliisi on saanut tänään useista henkirikoksista tuomitusta Pekka Seppäsestä runsaasti havaintoja eri puolilta Pohjois-Karjalaa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo, että poliisilla ei ole nyt meneillään erityistä etsintäoperaatiota Seppäsen kiinni saamiseksi.

Poliisi harkitsee tuomitun tuntomerkkien julkaisemista, jos Seppästä ei muutoin pikapuolin tavoiteta. Poliisi on etsintäkuuluttanut Seppäsen.

Useat todistajat kertoivat käräjäoikeudessa pelkäävänsä Seppästä. Monet halusivat todistaa sermin takana, jotta tuomittu ei näkisi heitä.

Todistajat kertoivat käräjillä, että Seppänen olisi uhkaillut todistajia ja heidän läheisiään.

Poliisi ei suojele sarjahukuttajan oikeudenkäynnissä todistajina olleita.

Vaikka todistajat pelkäsivät Seppästä, poliisi ei hovioikeuden päätöksen vuoksi pidä todistajien suojelua tarpeellisena.

Wetterstrand sanoo, ettei tuomittua sarjahukuttajaa voida pitää erityisen vaarallisena, koska Itä-Suomen hovioikeus ei pitänyt tutkintavankeuden jatkamista tarpeellisena.

Poliisi siis piti Seppästä vaarallisena esitutkinnan aikana, mutta hovioikeus ei ollut samaa mieltä.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan henkilön vapautuksen jälkeen pitää olla uusi peruste uudelle vangitsemiselle.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kontiolahtelaisen Pekka Seppäsen tänään kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, alkoholirikoksesta, parituksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä 14 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

MUOKATTU 17.1.2017 klo 16:36 poistettu lause, jossa virheellisesti kerrottiin syyttäjien vaatineen Seppäsen vangitsemista käräjäoikeudessa.

Lue myös: Sarjahukuttajasta jo paljon havaintoja – poliisi harkitsee tuntomerkkien julkaisemista