1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Sarjahukuttaja yhä karussa, Axl Smith oikeudessa, ja Trumpin virkaanastujaisboikotti laajenee

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump ja hänen tuleva varapresidenttinsä Mike Pence.
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump ja hänen varapresidenttinsä Mike Pence.Jim Watson / AFP

Sarjahukuttaja yhä karkuteillä

Poliisi ei ole tavoittanut illan ja yön aikana etsintäkuulutettua Pekka Seppästä, joka tuomittiin eilen 14 vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Poliisi kertoo saaneensa runsaasti vihjeitä Seppäsestä, mutta havainnot ovat olleet muutaman päivän vanhoja. Poliisi sanoo, että vihjeet Seppäsen liikkeistä ovat edelleenkin tervetulleita.

Axl Smithin salakatselu oikeudessa

Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa 2016.
Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa 2016.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Juontaja Axl Smithiä koskeva oikeudenkäynti alkaa tänään. Smithiä syytetään salakatselusta, kunnianloukkauksesta sekä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Asianomistajia salakuvausvyyhdissä on yhteensä 32.

Soininvaara luovuttaa raporttinsa

Monissa vaaleissa menestynyt kansanedustajaOsmo Soinivaara pitää Ylen Vaaligalleriaa hyvin demoraattisena ja Ylen tehtävään sopivana ideana.
Yle

Selvitysmies Osmo Soininvaara (vihr.) luovuttaa tänään sosiaali- ja terveysministeriön virastojen työnjakoa koskevan raporttinsa. Soininvaara on selvittänyt, miten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Valvira ja Fimea voivat tukea sote-uudistusta. Tehtävänä oli selvittää muun muassa laitosten mahdolliset päällekkäiset tehtävät. Raportin odotetaan ottavan kantaa myös Fimean päätoimipaikkaan.

Trumpin virkaanastujaisboikotti laajenee

Yhdysvalloissa lähes 60 demokraattien kongressiedustajaa on ilmoittanut jäävänsä pois tulevan presidentin Donald Trumpin virkaanastujaisjuhlallisuuksista, kertoo Washington Post -lehti (siirryt toiseen palveluun). Edustajat protestoivat poissaolollaan Trumpin mielipiteitä ja puheita.

Kuolleiden määrä kasvaa Nigeriassa

Nigeria ilmaisku Borno Rann
MSF / Lääkärit ilman rajoja

Nigeriassa yli sadan ihmisen on vahvistettu kuolleen ja 200 ihmisen haavoittuneen iskussa pakolaisleiriin. Maan ilmavoimien iskun kohteena piti olla terroristijärjestö Boko Haramin tukikohta, mutta tiistain isku osuikin siviileihin ja avustustyöntekijöihin.

Katso myös päivän sää tästä linkistä.

Lue seuraavaksi