Hyppää sisältöön

Jenni Vartiainen: Blondi tukka ei tarkoita, että uusi musiikki olisi vain kepeää

Uutta albumia ennakoivan singlen julkaissut Jenni Vartiainen sanoo, ettei ole tekemässä harkittua imagomuutosta.

Jenni Vartiainen.
Yksi 2000-luvun menestyneimmistä suomalaisista naisartisteista julkaisee uuden singlen pitkän hiljaisuuden jälkeen. Muusikko Jenni Vartiainen kertoo, mistä kuulijoita kuulemma punastuttava Turvasana-kappale kertoo.

Suomen suosituimpiin naisartisteihin lukeutuva Jenni Vartiainen tekee paluuta valokeilaan. Tuore julkaisu on kappale Turvasana, jonka ilmeisen eroottissävyistä tekstiä Vartiainen kuvailee arvoituksellisesti.

– No se saa mielikuvituksen laukkaamaan. Minua kiinnostaa ihmisten välinen kommunikaatio tai sen puute ja semmoisiin kipukohtiin pureutuminen.

Vartiaisen edellisestä albumista, Terrasta, on vierähtänyt kolme vuotta. Hän sanoo tarvinneensa etäisyyttä levyä seuranneeseen kiertue-elämään ja vanhaan materiaaliin, ennen kuin uutta alkoi syntyä.

Lisäksi aikatauluun on vaikuttanut pitkittynyt flunssa, joka uhkasi jopa Vartiaisen tärkeintä työkalua, lauluääntä. Vuotta 2016 hän kuvaa kollektiivisen luopumisen ajaksi, johon liittyi äkillisiä menetyksiä lähipiirissä ja jolloin maailmakirjatkin tuntuivat menneen uusiksi.

– Kaiken lisäksi ensimmäistä kertaa äänen kanssa oli ongelmia ja joutui miettimään, että täytyykö luopua asiasta, jolle mä identiteettini ja elämäni ja kaiken intohimoni rakennan.

"Haluan olla uskollinen itselleni ja tunteilleni"

Vartiaisen ääni palautui, mutta ulkoinen olemus on muuttunut. Eteerinen ruskeaverikkö onkin nyt uutuussinglen kannessa räväkästi nahkaan pukeutuva blondi. Vartiaisen mukaan pitkälle meneviä johtopäätöksiä on turha tehdä.

– Ei mitään semmoista kovin harkittua pysty tekemäänkään, että nyt olen jotenkin iloisempi tai että nyt tämä blondi tukka tarkoitaa sitä, että teen kepeää musiikkia. Ei se ihan niin mene.

Vartiainen sanoo haluavansa olla tunteilleen uskollinen ja toimivansa impulsiivisesti. Uudelle levylle tulee monenlaista materiaalia, ja kokonaisuus valkenee laulajalle itselleenkin vasta, kun albumi on ulkona.