1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tappo

Poliisi suhtautuu varauksella huhuihin: Etsitty sarjahukuttaja tuskin Venäjällä

Poliisi etsii yhä 14,5 vuoden vankeuteen tiistaina tuomittua Pekka Seppästä Pohjois-Karjalassa. Seppäsen liikkeistä kymmeniä yleisövihjeitä ja monenlaisia huhuja.

Kuva: Poliisi

Poliisi on saanut kymmeniä yleisövihjeitä niin sanotun sarjahukuttajan eli Pekka Seppäsen liikkeistä. Poliisi harmittelee kuitenkin, että aivan tuoreita vihjeitä ei ole saatu.

– Valitettavasti yleisöltä saadut vihjeet ovat monia päiviä tai viikkoja vanhoja. Jos Seppänen on mahdollisesti nähty jonkin marketin edessä viikko sitten, ei se tutkintaa välttämättä auta, toteaa rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista.

Käsittääksemme miehellä ei ole passia.

Kimmo Wetterstrand

Kontiolahtelainen Pekka Seppänen, 51, tuomittiin tiistaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 14,5 vuoden vankeuteen kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä.

Seppänen on ollut pitkään vapaalla jalalla, koska Itä-Suomen hovioikeus katsoi noin vuosi sitten, ettei näyttö miehen syyllisyydestä ollut riittävä.

Venäjä-liikkeet epätodennäköisiä?

Sarjahukuttajan liikkeistä kulkee monenlaisia huhuja Pohjois-Karjalassa. Viimeisimpien yleisövihjeiden mukaan mies olisi siirtynyt Venäjälle. Poliisi ei pidä tätä todennäköisenä.

– Käsittääksemme miehellä ei ole passia, sanoo Wetterstrand.

Sarjahukuttajan pakeneminen herättää myös pelkotiloja ihmisissä. Käräjäoikeudessa kuultiin yhteensä noin viittäkymmentä todistajaa ja asianomistajaa, joista yli kymmentä näköesteen takaa.

– He olivat sermin takana koska pelkäsivät. Siellä kun on taustalla pahoinpitelyjä ja uhkailuja, kertoo kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen.

Voisi ajatella, että etenkin todistajat ovat tällä hetkellä hyvin epävarmoja turvallisuudestaan. Se suojataanko heitä juuri nyt, kun sarjahukuttaja on poliisietsinnässä, ei tuota varmaa vastausta.

Kihlakunnansyyttäjä tai keskusrikospoliisi ei halua ottaa asiaan kantaa.

– Yleensäkään emme kerro mahdollisista ihmisten suojaamisista ulospäin, toteaa KRP:n rikosylikomisario Jarmo Vallius.

KORJATTU 19.1.2017 kello 8.28 rikosylikomisarion sukunimi muotoon Vallius.