Enon Disco -kappaleesta tunnettu Alpo Myller paljastaa hittinsä taustat – uutta musiikkia ilmestynyt

Hypnoottisen rauhallinen Enon Disco muistetaan radion erikoisohjelmista. Legendaarisen kappaleen tekijä on taas iskussa kahden uuden levyn voimin.

diskomusiikki
Alpo Myller.
Janne Ahjopalo / Yle

Joensuulainen Alpo Myller esittelee ylpeänä ihailijoilta saamaansa kassia, jossa on tekstinä discoon, discoon, discoon ja kuvana entisen Enon kunnan vaakuna.

Vuonna 1990 ilmestynyt elektronissävytteinen Enon Disco (siirryt toiseen palveluun) soi aikanaan tiuhaan Radiomafian ja Radio Helsingin erikoismusiikkiohjelmissa jakaen kuulijoiden mielipiteitä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen biisin tekijä paljastaa, että sanoitus pohjautuu todelliseen elämään.

– Laulussa mainitut Hemppa, Ossi ja Masa ovat veljiäni. Jokke puolestaan on siskontytön mies, juttelee Myller.

Alpo Myller.
Alpo Myller esittelee saamaansa fanikassia.Janne Ahjopalo / Yle

Myller kuulostaa mummolta

Nyt Alpo Myller on tehnyt kaksi uutta levyä. Toisessa hän esittää Yamaha-syntetisaattorinsa kera kaikille tuttuja ikivihreitä, mutta varsinainen ylpeys on Kukanvaara-albumi, jossa sanoitukset, sävellykset, sovitukset ovat omatekoiset.

Musiikki on 1980-luvun tyylistä humppadiskoa ja varsinaisena yllätysmomenttina on_ Mummoa laulattaa_, jossa Myller matkii oman äitinsä ääntä.

Soilehan ajoi aikanaan linja-autoa bussifirmassani.

Alpo Myller

Myller oli aikaansa edellä konemusiikissaan vuonna 1990, koska Enon Disco edustaa puhelaulua – vieraileva artistikin oli levyllä jo arkipäivää. Sinkun b-puolella kuullaan haikea slovari Pamilonkoskella (siirryt toiseen palveluun) (featuring Soile Korhonen).

Uusilla levyillä Soile Korhonen ei esiinny.

– Soile asuu Paukkajan kylässä, ja ihan normaaleissa puheväleissä ollaan. Soilehan ajoi aikanaan linja-autoa bussifirmassani, yllättää Myller.