Kuluttaja-asiamies lätkäisi kiellon Askon ja Sotkan huonekalujen jatkuvalle alemarkkinoinnille

Kuluttaja-asiamiehen mukaan useasti toistunut ja pitkäkestoinen alemarkkinointi on johtanut kuluttajia harhaan.

Indoor Group
Asko ja Sotka kauppa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Kuluttaja-asiamies on määrännyt Indoor Groupille Askon ja Sotkan alennusmyyntimarkkinointia koskevan markkinointikiellon. Asko ja Sotka ovat osa Indoor Groupiin kuuluvia vähittäiskauppaketjuja.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan alemarkkinointi on ollut lainvastaista (siirryt toiseen palveluun)useista ohjeistuksista huolimatta. Sen lisäksi Indoor Groupille määrättiin 100 000 euron uhkasakko, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotteessa. Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiön pitää muuttaa markkinointiaan 14. helmikuuta mennessä.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Askon ja Sotkan alemarkkinointi kesti yli kolme kuukautta vuosina 2014 ja 2015. Tämän lisäksi niiden tuotteita on markkinoitu yli kaksi kuukautta yhtäjaksoisesti alennushinnalla.

Kuluttaja-asiamies on katsonut, että tiheästi toistuva ja pitkäkestoinen alemarkkinointi johtaa kuluttajia harhaan. Tällöin käsitys tuotteiden normaalista hintatasosta hämärtyy ja sitä kautta myös alennusten todellisesta suuruudesta.

Päätöksessään kuluttaja-asiamies myös kielsi esittämästä perättömiä väitteitä, että alennetut tuotteet ovat tarjolla tietyllä hinnalla rajoitetun ajan, vaikka samaa tuotetta saa tarjoushintaan tarjouksen päätyttyä.

Kuluttaja-asiamies voi hakea uhkasakon täytäntöönpanoa, jos Indoor Group ei muuta markkinointiaan kuluttaja-asiamiehen esittämällä tavalla 14. helmikuuta mennessä.