Hankasalmi kovin verottaja, Luhanka kevyin

Keskituloinen perhe maksaa Keski-Suomessa eniten veroja Hankasalmella. Verot haukkaavat keskituloisen pariskunnan tuloista kolmanneksen.

verotus
Kunnallisverot

Veronmaksajain Keskusliiton tekemän selvityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Keski-Suomen kovin verottaja on Hankasalmi. Keskituloinen perhe maksaa siellä veroja 28 170 euroa vuodessa.

Kevein verotus Keski-Suomessa on Luhangassa. Siellä keskituloisen perheen verotaakka on 25 640 euroa vuodessa. Eroa Hankasalmeen tulee 2 530 euroa vuodessa luhankalaisen hyväksi.

Jyväskylä on veroiltaan maakunnan alempaa tasoa. Keskituloisen jyväskyläläisperheen verot ovat vuodessa 26 388 euroa, 1 782 euroa vähemmän kuin Hankasalmella, ja 740 euroa enemmän kuin Luhangassa.

Hankasalmi on Keski-Suomen ainoa kunta, jossa keskituloisen perheen vuoden verot ylittävät 28 000 euroa, ja Hankasalmen vuosiverot ovat koko maan kunnista kuudenneksi korkeimmat.

Viidessä keskisuomalaiskunnassa keskituloisen perheen vuosiverot alittavat 27 000 euroa. Nämä ovat Jyväskylä, Karstula, Keuruu, Luhanka ja Muurame.