Finnair lisää Lapin lentoja – ensi talvena lennetään suoraan Keski-Euroopasta

Ensi talvena Finnair lennättää turisteja Lontoosta, Zürichistä, Pariisista ja Frankfurtista. Myös Helsingin ja Lapin kenttien välisiä vuoroja lisätään.

matkailu
Avvila girdigieddi giđđat 2016.
Turisteja Ivalon kentälläPirita Näkkäläjärvi / Yle

Suorat lennot alkavat joulukuun puolivälissä ja jatkuvat maaliskuun 2018 loppuun saakka. Finnair lentää Lontoon Gatwickin ja Ivalon välillä kahdesti viikossa. Kerran viikossa yhtiö lentää Kittilästä Pariisiin, Frankfurtiin ja Zürichiin.

Finnair myös lisää vuoroja Helsingin ja Lapin kenttien välille. Rovaniemen reitille lisätään kolme viikkovuoroa, mikä nostaa vuorojen määrän ensi talvena 30:een viikossa. Ivalon ja Kittilän reiteille lisätään neljä viikkovuoroa ja Kuusamon suuntaan yksi vuoro. Kapasiteetin lisäys tästä kaudesta on yhtiön mukaan 18 %.

– Lappi on kovassa vedossa ja uusilla suorilla lennoilla vastaamme kasvavaan kysyntään. Suomi on muun muassa Lonely Planetin ja National Geographicin suosittelema kohde vuodelle 2017 ja uskomme Lapin vetävän matkailijoita entistä enemmän, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Finnairilla on aiemmin ollut suoria lentoja Lapin ja Keski-Euroopan välillä 2000-luvun alkupuolella. Siilloin yhtiö lensi Kittilästä ja Rovaniemeltä Pariisiin, Frankfurtiin ja Zürichiin.