Hyppää sisältöön

Trumpin aikakausi alkaa – näin seuraat Yleltä Yhdysvaltain vallanvaihtoa

Donald Trump astuu presidentinvirkaan perjantaina. Voit seurata juhlallisuuksia ja muita päivän tapahtumia Ylen verkkosivuilta ja television erikoislähetyksestä.

Kiinteistömiljonääristä poliitikoksi siirtyneestä Donald Trumpista tulee perjantaina Yhdysvaltain 45. presidentti. Hän vannoo virkavalan ja pitää virkaanastujaispuheen, minkä jälkeen Washington D.C.:ssa järjestetään paraati ja juhlatilaisuuksia.

Voit seurata kansainvälistä videokuvaa Washingtonista Ylen verkkosivuilta klo 15.30 alkaen tästä linkistä

TV1:ssä suora lähetys virkaanastujaisista alkaa klo 18.15. Tätä lähetystä voi seurata myös Yle Uutisten verkkosivuilta.

Virkaanastujaisseremoniaa selostavat Paula Vilén ja Reijo Lindroos. Heti sen jälkeen kuulet tuoreet arviot Trumpin puheesta ja alkavasta presidenttikaudesta.

Puhetta studiossa johdattelevat Satu Miettinen ja Paula Vilén. Vieraina ovat Suomessa asuvat amerikkalaiset Tom Toepfer ja Nely Keinänen, viihdetuottaja Mikko Silvennoinen, Yhdysvaltain politiikan asiantuntijat Benita Heiskanen, Markku Ruotsila ja Kristiina Helenius sekä professori Vesa Puttonen.

Verkossa on hetki hetkeltä -seuranta, josta näet välittömästi vaikkapa sen, miten ennakoidut mielenosoitukset näkyvät Washingtonissa ja miten Trump otetaan maailmalla vastaan.

Yle päivittää läpi yön uutisia sekä valokuvia ja videoita Yhdysvaltain pääkaupungissa järjestettävistä tanssiaisista.

.
.