Autotuojat Bernerin selvityksestä: Hyvä uutinen Suomen autokannalle

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio painottaa, että kyseessä on vasta selvitys. Autokauppiaille Kallio kehottaa malttia.

ajoneuvoverotus
Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallio.
Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallio.Yle

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys tieliikenneuudistuksesta saa hymyn Autotuojat ry:n toimitusjohtajan Tero Kallion huulille. Ylen haltuunsa saamassa selvityksessä auton ostamisen yhteydessä maksettava autovero ollaan poistamassa ja korvaamassa käyttömaksuilla.

Tämä on se linja, jota autojen maahantuontiyritysten ja autoteollisuuden etujärjestö Autotuojat ry on pitkään ajanut.

– Kyllä tämä on hyvä uutinen Suomen autokannalle, ympäristölle, liikenneturvallisuudelle ja suomalaisille autoilijoille, Kallio sanoo.

Kallio kuitenkin painottaa, että kyseessä on vasta selvitys. Hän myös muistuttaa, ettei liikenne- ja viestintäministeriö päätä verolainsäädännöstä.

Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) on määrä esitellä selvitys huomenna. Selvitys on jo nyt herättänyt keskustelua. Etenkin autokaupoissa mietitään, miten kauppa käy ennen mahdollista veron poistoa.

Kallion viesti autokauppiaille on: Jäitä hattuun. Kallion mukaan on erilaisia keinoja, joilla autokauppa voidaan pitää käynnissä, jos lopulta autovero poistuu.

– Yhtenä ottaisin esimerkiksi romutuspalkkio loppuvuodeksi, Kallio pohtii.